Lambalı amfi drive kanalı kapanması

Merhabalar sizlere ilk kez başıma gelen garip bir sorunu paylaşmak istedim dilerseniz önce ekipmanlarımdan bahsedeyim.Epiphone LP Standard Plus Top Pro,Blackstar HT5-RH ve Blackstar HT-112 kabine sahibim ve Blackstarın footswitch pedalı var.Şimdi sorunuma gelecek olursak amfiyi footswtichsiz en ufak bir rahatsızlık yaşamadan kullanabiliyorum lakin amfiye footswitchi arkasında bulunan footswitch potuna taktığım an drive kanalı iptal oluyor ve sadece clean kanalında ses alabiliyorum footswtiche bastığımda veya amfinin drive kanalına geçiş tuşuna bastığımda herhangi bir kanal arası geçiş yapamıyorum.Footswitch jackını potundan çıkarttığım an ise bütün sorun çözülüyor bunuda malesef baya geç farkettim amfinin drive lambalarında sorun olabileceğini düsünüyordum ki tesadüfen footswitchi çıkarınca çalıştığını gördüm.Amfiyi ve footswitchi ilk aldığımda böyle sorunlar yaşamıyordum ne olmuş olabilir sizce ne yapmalıyım.
 
Footswitch’i taktığınız zaman amfi üzerindeki düğme iptal olur. Footswitch’iniz bozuk ise; biri bozuk diğeri iptal olduğu için ikinci kanala geçemiyor olabilirsiniz. Footswitch’inizi kontrol edin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
amfi drive kanalında iken footswitchi taktığım an clean kanalına geçiyor clean kanalda takarsam yine clean kanalda kalıyor ve bir değişme olmuyor yani fs bozuk olma ihtimali var tabi.
 
Footswitch girişine bir gitar kablosu bağlayın. Daha sonra iletken bir şeylerle açıkta kalan uçtaki tip ve sleeve'i birbiriyle temas ettirin. Kanal geçişi gerçekleşiyorsa sorun footswitch'tedir.

TS-Audio-Jack-Pinout_1.png
 
Geri
Üst