Ibanez rg2550e / ince mi ve si tellerinde harmonik feedback?

S

saudek

Arkadaşlar selam

Yeni aldığım RG2550E de garip bir sorunla karşılaştım.

Özellikle ince mi telinde (12. perdeye yakın yerlerde çok belirginleşiyor) nota basıldıktan sonra sanki açık harmonik yapmışım gibi alttan feedback sesi duyuyorum. Yani notayı bastıktan sonra sesi kesemiyorum nota harmonikmiş gibi devam ediyor. Korkunç bir kirlilik oluşuyor. İlk baştan manyetik tellere çok mu yakın acaba dedim fakat uzaklaştırmama rağmen sorun devam etti.

Diğer bir gitarımla (yamaha rgx 420dz) karşılaştırdığımda ise özellikle ince mi telindeki sustainin çok az olduğunu gördüm. Tel yüksekliği ise gayet normal yani cızlama sesi duymuyorum. Buna rağmen sustain devam etmeyip ses harmonikleşip garip bir şeye dönüşüyor.

Buarada entonasyon ayarında da bir problem yok, tuner ile kontrol ettim.

Buna benzer bir problemle karşılaşmış biri var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
SiLeNoZ demiş ki:
Çok az bir ihtimalle tel frete çarpıyor olabilir.

Galiba frete çarpıyor.

Ancak bızlama sesi duyamıyorum, gerçi hem ince mi hem de 12. perdeden sonrası telin en gergin olduğu yerler. Tel salınım yapamadığı için bızlama sesi duyamadan sustain kayboluyor. (Ancak böyle bir mantıklı açıklama bulabildim kendimce?)

Çok kötü oldu bu durum çünkü tel yüksekliği tam istediğim seviyede, yükseklikle oynamadan fretten kurtarmanın yolu var mı? (galiba sap ayarına doğru gidiyoruz?)
 
bende benzer bir sorunla karşılaştım ancak bende ses alt perdelere indiğimde belirgin bir cızlama oluyordu fakat gitara bakım yaptırdım bikaç ay önce manyetiğe değiyormuş gibi geldi bana manyetiği indirttim gene olmadı şimdi tekrar başladı sorun birde yıllardır 0.9 tel kullanıyordum şimdi 0.10 kullanmaya başladım fakat entonasyon ayarı yapılmasına rağmen şu yine alt perdelerde frete değiyor tel galiba canımı çok sıkan bir durum olmaya başladı bu sizce ne yapabilirim tellerin yuksekliği ile de bi problem yok? :S
 
Geri
Üst