PRS SE Marty Friedman vs Epiphone Les Paul

Merhabalar, bir ilanda Kore yapimi PRS SE Marty Friedman signature bi gitar gordum, gitari deneme sansim olmadi baska sehirde oldugu icin ancak gitar gorunusu ve yorumlari itibari ile cok hosuma gitti. Ancak kararsiz kaldigim bir iki nokta var. Elimde Kore yapimi Epiphone Custom Les Paul gitar var. Bu iki gitar arasinda ton olarak nasil bir fark var acaba. Daha dogrusu PRS nin tonlari Les Paul a gore nasil? PRS de les paul kasaya benzedigi icin acaba ayni tarz bi sound mu olur ? Bilgisi olan arkadaslar fikir verebilirse cok memnun olurum.
 
Ufak farklılıklar elbet olacaktır prs'de gövde kapağı yok ve skalası farklı. Üstündeki manyetikler ise beş para etmez. Elimde kore epi lp custom varken böyle bir gitarın yüzüne bakmazdım açıkçası.
 
SE serisi modellerin büyük bir kısmında aynı manyetikler kullanılıyor, gitarlar daha çok görünüm olarak farklı. SE serisinde Friedman hariç hemen hemen Türkiye'de olan çoğu gitarı denedim/kullandım. Hatta yıllar önce ilk denediğim büyük bir merakla Custom 24'tü farklı yıllarda üretilmiş olan versiyonlar(2013-14-15-16 vb.) özellikle klavyede ağaç kalitesi çok farklıydı. Genel olarak gövdelerde de kapak ya da transparan olmayan bir boya kullanıldığı için net bir şey söyleyemiyorum ama gövdelerin kötü olduğunu söyleyemem.

Özet olarak çalım konforu yıllara göre farklıydı ama hiçbirinde net "bu" diyemedim ve o zaman almaktan vazgeçmiştim. Geçen senelerde hemen hemen dore'de bütün PRS'leri deneyerek içlerinden en elle tutulur model olan bir Paul Allender aldım içlerinde en keyiflisiydi. Manyetikler için ve farklı arayış için ekstra bütçe yaratabilseydim muhtemelen satmazdım.

Custom 24 hala aynıydı, Standart 24 direk çöptü benim için yakın fiyatlı bütün gitarlar hemen hemen böyle. Beni sarmadı ama Torrero belki zevke göre edinebilir model ben Paul Allender tercih etmiştim.

Genel PRS algısı Gibson ve Fender'in uygulanabilir halinin karışımı olduğu yönde, burdaki algı Strata Burstbucker takmak değil. Benim için ton olarak açık renkli Gibson, kullanım olarak içi dolu koyu bir Fender havası veriyor. Tabi USA PRS'lerden bahsediyorum. SE(Student Ediiton) serisinde de son cümlenin eser miktarda aroması var desem yalan olmaz.
 
Geri
Üst