Gripin'

Keşke Gripin'i tanımıyo olsam,keşke Haluk Kurosman'ı tanımıyo olsam da yazmış olsam bu yazacaklarımı.Yine de yazacaklarımın bunların etkisinde olmadığını içtenlikle söyleyebilirim.

Gayet güzel bir forum ortamı var bu sitede ve herkes istediklerini rahatlıkla ulaştırabiliyor sevdikleri ya da sevmedikleri guruba.Ama bazı arkadaşlar var ki ne yazık ki onların yazdıklarını "zevkler ve renkler tartışılmaz" diyerek kestirip atamıyorum.Onları tanıdığımdan değil,onların albümünü almış olan bir dinleyici olarak kendime de yapılmış bir hakıszlık olarak görüyorum bunu.

"dandik,dandik,danik" "olmamış,olmamış,olmamış" !!!!!!!!!
Nasıl bir eleştiri anlayışıdır bu anlamış değilim.Mantıklı bir açıklama yapılamdıkça bu tür yazıların kesinlikle "çekememezlik" ve "ardniyetlilik" ile yazıldığını düşünmekten de kendimi alamıyorum.Hele bir tanesi var ki....Vokalin sesi ile ilgili...Kötüymüş güya..Sanırım biz gerizekalıyız,biz iyi sesden anlamıyoruz.Ya da iyi besteden...

Güya rock müzik dinleyicisiyiz,güya Türkiye'de bir şeylerin değişmesini isteyen insanlarız....

Bu ülkede böyle ardniyetler,böyle çekememezlikler,böyle arkadan kuyu kazmalar olduğu sürece ne yazık ki bir yerlere gelmemiz çok zor..

Haddime düşmeyerek,mantıklı ve Türkiye'de iyi şeyler olmasını isteyen birinin "dinleyip" de sevmediği bir grup hakkında yazabileceği basit ama kırıcı ve zedeleyici olmayan cümlelerden birini yazmak istiyorum;

"Bence çok iyi olmamış,pek bana göre değil,ama yolunuz açık olsun,sonuna kadar destekliyorum"

Ama ne yazık ki böyle şeyler yazmanın küçüklük olduğunu sanan ve güya "rocker" olan insanlar var aramızda.

Oturup da kimseye ahlak dersi vermek gibi bir niyetim yok,haddime de değil fakat rica ediyorum "zevkler ve renkler tartışılmaz" lafının arkasına sığınıp da hiç bir anlam ifade etmeyen sözler söylemeyelim....Şu forumda bir ortam sunulmuş ise bizlere,aklımıza her geleni yazmak yerine,birilerine faydalı olabiliecek,eleştiri ise de,kimseyi kırmayacak sözler yazalım.

Özellikle "turkrock.com" gibi bir sitede buluşuyorsak en büyük amacımız sevmesek de elimizden geldiği kadar destek olmaktır bu guruplara..

Tarzlarımız uyuşmasa bile kesinlikle ön yargı ile yaklaşmadan dinleyip çok da sevidiğim şarkıları olan bir grup GRİPİN..Ve kiminle tartışırsam tartışayım,kimlere de laf sokarsam sokayım sonuna kadar da desteğimin arkasındayım..SİZ, SİZİ ÇEKEMEYENLERE ALDIRMAYIN!!!!!
 
Gripin üyelerinden ve buraya yazı yazan arkadaşlardan özür diliyorum.Conradmcrae yazdıgın yazıyada katılıyorum.Hep bu dik kafalıgım yüzünden.
"Bence çok iyi olmamış,pek bana göre değil,ama yolunuz açık olsun...
 
tatsızlıklar böyler hallolunca ne iyi :)

bir diyalog:

- abi kim bunlar ya
- gripin
- ankara grubu mu bu
- istanbul
- haaa

eueheuh

gripin limonda çok iyiydi zaten albümü de aldım birol abinin ses rengi muhteşem zaten demiştim süper performans diye, bir anlamda kısa sürdü, tüm bestelerin çalındığı bi gripin ankara konserinde görüşmek dileğiyle ;)
 
Dün -kayıtlara geçen- bir sohbet esnasında Evren, 'Nasıl oluşuyor bu parçalar ,nereden geliyor bu duygu yoğunluğu ?'' sorusuna 'Biz,bu isler için çaba harcayan insanlar sevincimizi,hüznümüzü abartılı ve uç noktalarda yaşıyoruz.'diye cevap verdi.
Bu cevabı verdiği esnada 10 yıldır emek verdiği bir işin tek kelimelik bir cümle ile nitelendirildiğini bilmiyordu tabii.
'Dandik' bir albüm dendiğinde artık gözümün önünden orta okulda müzik odasinda tatsız tınılar ve hatta müzikten ziyade gürültü olarak başlamış,maze ve diger lise sahneleri ile devam etmiş,üniversite bahçelerinden geçmiş,her biri 3 saat süren 200 den biraz az cumartesi performanslari ve bunlar için yapılan fedakarlıklar ile ilerlemiş,kavgalarla acılarla mutluluklarla ve diğer yaşanmış olanlarla süslenmiş, samimiyet üzerine kurulmuş,uykusuz gecelerle dolu ve 10 yılda yavaş yavaş yürünmüş zemini kötü bir yol geçiyor .
Bir işin beğenilmesi kadar beğenilmemesi de normal kanımca.Ferman'ın da çok güzel ifade ettiği gibi -ben o kadar güzel edebileceğimi sanmıyorum - bu negatif görüşleri pozitif biçimde belirtmenin yolları var.Yapılan işi baştan sona gözden geçirdikten sonra yapıcı eleştriler yapmak gerektiğine inanıyorum. Negatif eleştrileri okumak ve bunların üzerinde düşünmek,çalışmak ve daha iyisini yapmaya çalışmak bizim yapmamız gereken.Elimizden geldiğince yapacağız..Mutlaka eksikler ve zevklere göre kulağa hoş gelmeyen şeyler olacaktır.Bunların sicak bir dille dile getirilmesi bizi begenilmek kadar mutlu edecektir..
Herkese saygilar ,sevgiler..
 
bence çok başarılı bir grup daha artık amatör sıfatından kurtuldu. albümünüzü alamadım ama arkadaşım dinletti. harçlığımla birlikte alınacaklar listesine de girdi.
bundan sonra yolunuz açık olsun.
umarım başınızı döndürecek kadar büyük bir şöhrete kavuşmazsınız. en güzeli beğenilmektir herhalde. beğenilmemek ve sert eleştiriler bu işin olmazsa olmazıdır. her şeye hazır olun.
tekrar yolunuz açık olsun.
 
gripin' Mayıs ayı programı: :!:


6 Mayıs Sakarya Üni.
7 Mayıs Bursa Resimli Bar
11 Mayıs Kocaeli Üni.
14 Mayıs İTÜ Maslak
14 Mayıs Parkorman Maslak
14 Mayıs Bronx
19 Mayıs Şişli Terakki
22 Mayıs Hacettepe Üni. Ankara
29 Mayıs St.Joseph
30 Mayıs Robert Kolej
 
ben de gripin'i ilk olarak dream'de izlemiştim ve çok beğendim. geçenlerde yine dream'de bir programda tekrar izledim ve yine çok beğendim. parçalar çok güzel. merak ediyorum bu grup ne kadar sürede bu kadar başarıya ulaştı acaba? çünkü ben ilk olarak tv'de gördüm. daha çok yol kat etmenizi dilerim dostlar, yolunuz açık olsun...
 
Bence de albüm gayet güzel olmuş..tabi beğenmeyenlerin olmasıda doğal tabi...insanların kendi zevkleri derim...tabi daha amatör bi grup oldukları içindir belkide ne biliyim
 
cyberknight demiş ki:
Albüm hayırlı olsun.Başarıların devamı temennisiyle...Bu arada griğin in anlamı ne?İlaç muhabbeti falan?
grubun ismini bulmaya çalışırlarken gripin ilacı gözlerine çarpar gripin olsun mu?olsun falan derken ilacın üstündeki kadın figürünün de katkısı varmış baş ağrısından çok aşk acısı çektiğini düşünmüşler diye okumuştum bi yerde.. :roll:
 
14 mayısta 3 yerde birden mi :)

oba 22 mayısta bir gripin daha yapıcaz demek ki, bu sefer daha kalabalık bi grupla gelicem heralde, kime dinletsem çok beğeniyo, bu sefer daha çok beste isteriz :)
 
ilk albüm açısından güzel ama biraz daha zaman gerekiyor sanırım daha iyi birşeyler için.eminimki ikinci albüm ilk albüme göre daha oturaklı olur.
 
Geri
Üst