Kadın tarafından evlilik teklifi alsanız tepkiniz ne olurdu ?

Bugün youtubede denk geldim hanımefendi dans kareografisi hazırlayıp eşine evlilik teklifi için bir organizasyon yapmış. Benim soru ise şu: Sevdiğiniz kişi tarafından -evlenmeyi düşündüğünüz- teklif alsanız tepkiniz ne olurdu ? Kadın olduğu için reddedip siz mi teklif ederdiniz tekrardan ?


 
Son düzenleme:
Reddetmezdim, sadece sevincimi "Evet!" diye bağırıp zıplayarak göstermezdim. O da kişiliğimden ötürü. Bence bir erkeğin bir kadından evlilik teklifi alması kesinlikle yanlış değil, aksini iddia eden erkekliğine sığdıramamıştır bu durumu kanımca.
 
Bazı sembolik geleneklere karşı cinsiyetçi yaklaşmamak için suyunu çıkartmaya gerek yok. Kadının etmesi saçma bir durum ve bunun benim erkekligimle bir alakası yok, aynı bir erkeğin "evet" derken, bir kadının ayağına basması gibi ya da kız isteme yerine erkek isteme töreni yapılması gibi. Bunlar kimseye zararı olmayan, sembolik hareketler ve toplumların değerleri. Burada uzun uzun ahkam kesmeyeceğim ama isteyende dilediğini yapar, bunların da kimseye bir zararı yok, şahsi fikrimi söylemek istedim.
 
Sanırım ki adam aşırı doz efendi kaçmış, kadına da kal gelmiş artık ben edeyim bari demiş. Görünen o ki efendi adammış.

Ayrıca hemcinsi için çekilmiş gibi duruyor kadın demiş ki öyle bir teklif yapayım kadınlar hırsından çatlasın gösteriş olsun yıllarca konuşulsun vs. kamera açısı çalışılmış, koreografi filan.. bizim lisede katıldığımız 19 mayıs stadyum törenleri aklıma geldi. Bu kadar mekanik olunca biraz samimiyetinden kaybediyor sanki. Ama güzel mekan seçilmiş bi ara klip izliyorum zannettim. Yarıtıcılığı ve sanatsal değeri olarak ülkemizdeki itfaiye merdiveniyle balkondan evlilik teklif etmek veya kamyonla kız evine gitmek gibi ''testosteron'' kokmamış. Biraz ''östrojen'' kokmuş mu kokmuş ama yine de asker uğurlaması gibi testosteron kokmasından iyidir. Yani, kankasıyla mı kirvesiyle mi evleniyor belli olmuyor bazılarının evlilik teklifi. Stadyumda erkekler slogan atarken yapanları filan var. Bence berbat yani. Şahsen bu tür şeylerin kamuya açılmadan daha özel olmasını düşünüyorum yine de güzel bir fikir olmuş.
 
Geri
Üst