Morgan Freeman / Hendrix (Eğlenceli bir o kadar uzun bir yazı)

Herkese selamlar.Şu günlerde sıkıcı geçen zamanımıza değişiklik katmak için uzun ve bir o kadar da ilginç bir konu hakkında bir alıntı yapacağım.

Uzun zaman sonra tekrardan izlemek için açtığım Bucket List isimli Morgan abimizin güzel filmini açtım.Filmde Morgan Abimiz her konu hakkında az buçuk bilgili ve bilgi yarışmalarına bayılıyor...Tesadüfi(!) bir şekilde, program sahne esnasında geri planda oynarken şöyle bir soru yönetiliyor... Electric LadyLand Albümü hangi sanatçıya aittir...

Aklıma direk bu komplo teorisi geldi.Eğlence amaçlı sizle de paylaşmak istiyorum.

================================

Jimi Hendrix tuhaf bir yeni komplo teorisine göre, 1970’lerde “kendi ölümünü taklit ettikten kısa bir süre sonra”, aktör Morgan Freeman olarak kendine yeni bir kimlik yarattı. Simalara baktığımızda bir benzerlik yok değil. Her ne kadar buna inanmasak da, Morgan Freeman ve Jimi Hendrix‘i tanımayanlar da böylece tanımış olacaktır.

İnternetteki komplo teorisyenlerine göre, Morgan Freeman’ın 1970’lerde aniden ün salması, Hendrix’in 18 Eylül 1970’te öldüğünü iddia etmesiyle oldu. Her ne kadar bu teorinin gerçek olmayacağı aşikar olsa da, okuması keyifli.

Bir kullanıcının değindiği nokta Freeman‘ın oyunculuğa, Hendrix‘in ilk sahneye çıkışından 5 yıl önce olduğu yönündeydi. Ayrıca Freeman, ABD’de “Caught in the Middle” filmini çekerken, Hendrix ölümünden kısa bir süre önce Avrupa turnesindeydi. Tabi komplo teorisi sevenler için bir engel olmuyor.

İşte o tuhaf teori:

James Marshall “Jimi” Hendrix (Johnny Allen Hendrix ismi ile 27 Kasım 1942 tarihinde doğru – 18 Eylül 1970 tarihinde hayata veda etti) Amerikalı bir gitarist, şarkıcı ve söz yazarıydı. Her ne kadar ana kariyeri dört yıl sürse de, popüler müzik tarihindeki en etkili elektro gitaristlerden biri ve 20. yüzyılın en ünlü müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Rock and Roll Onur Listesi onu, “tartışmasız rock müziği tarihindeki en büyük enstrümanist” olarak nitelendirdi.

Seattle, Washington’da doğan Hendrix, 15 yaşında gitar çalmaya başladı. 1961’de ABD Ordusu’na katıldı ve ertesi yıl onurlu taburcu ilan edilerek, evine döndü. Kısa bir süre sonra Tennessee, Clarksville’e taşındı ve chitlin mekanında konserler vermeye başladı. Isley Brothers’ın ön grubu olarak bir yer kazandı ve daha sonrasında 1965’in ortalarında çalışmaya devam ettiği Little Richard ile birlikte çalıştı. Ardından 1966’ların sonlarında ilk menajeri olarak, döneminde Animals grubunun bas gitaristi Chas Chandler‘la ilgilenen Linda Keith tarafından keşfedildi. İngiltere’ye taşınmadan önce Curtis Knight and the Squires ile çaldı. Birkaç ay içinde Hendrix, Jimi Hendrix Experience ile üç hit parça ile gündeme oturmaya başlamıştı. Bunlar: “Hey Joe”, “Purple Haze” ve “The Wind Cries Mary”. 1967’de Monterey Pop Festivali‘ndeki performansından sonra ABD’de ün kazandı ve 1968’de üçüncü ve son stüdyo albümü Electric Ladyland, ABD’de bir numaraya ulaştı. Dünyanın en yüksek ücretli sanatçısı, 1969’da Woodstock Festivali‘ne ve 1970’de Wight Adası Festivali‘ne, 18 Eylül 1970’te 27 yaşında, barbiturate uyuşturucusunun doz aşımından hayatını kaybetmeden önce çıktığı son sahnelerdi.

Ordudayken keşfedildi. Paraşüt okulundan mezun olurken rehabilitasyona başlamıştı. Şimdi size şunu soruyorum: Orduda görev almaya uygun olmadığınızı iddia eden üstleriniz tarafından taburcu edildikten hemen sonra, bir onur belgesi ile nasıl ödüllendirilirsiniz? Bence bu saçmalık ve bir casus olarak işe alındığını iddia ediyorum.
20200325_234021.jpg


Morgan Freeman (1 Haziran 1937 doğumlu) Amerikalı aktör, film yönetmeni ve anlatıcı. Freeman, Street Smart, Driving Miss Daisy, Shawshank Redemption ve Invictus‘taki performansıyla Akademi Ödülü‘ne aday gösterildi ve 2005’te Million Dollar Baby için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar‘ı kazandı. Ayrıca Altın Küre Ödülü ve Screen Actors Guild ödülü kazandı. Freeman ayrıca Unforgiven, Glory, Robin Hood: Hırsızlar Prensi, Seven, Deep Impact, The Sum of All Fears, Bruce Almighty (Aman Tanrım), Along Came a Spider, Batman Kara Şövalye Üçlemesi, March of the Penguins gibi birçok diğer gişe rekorları kıran filmde de yer almıştır. Kendine özgü pürüzsüz, bariton sesi ile tanınır.

Araba kazası

Freeman, 3 Ağustos 2008 gecesi Mississippi, Ruleville yakınlarındaki bir otomobil kazasında yaralandı. Seyahat ettiği araç ile otoyoldan çıkmış ve birkaç takla atmıştı. O ve yanında bulunan kadın yolcu olan Demaris Meyer, hidrolik kurtarma aleti olan “Jaws of Life” kullanılarak araçtan kurtarıldılar. Freeman tıbbi helikopterle Memphis’teki Bölge Tıp Merkezi hastanesine götürüldü. Polis kazada bir faktör olarak, yüksek promil alkol tespiti yaptı. Freeman kazaya rağmen uyumlu davranışı ile, olay yerinde kendisinin fotoğrafını çekmek isteyen bir fotoğrafçıyla şakalaştı. Çarpışmasında sol omzu, kolu ve dirseği kırıldı ve 5 Ağustos 2008’de ameliyat oldu. Doktorlar, omzundaki ve kolundaki sinir hasarını onarmak için dört saat boyunca ameliyat yaptılar. CNN’s Piers Morgan Tonight’ta solak olduğunu, ancak sol elinin parmaklarını hareket ettiremediğini belirtti. Hareket etmemesi nedeniyle kan birikmesine karşı korumak için bir sıkıştırma eldiveni giyiyor. Sözcüsü, tam bir iyileşme beklendiğini açıkladı. Meyer, kaza gecesi içtiğini iddia ederek ihmal nedeniyle dava açtı. Sonrasında ise davada uzlaşıldı.

Peki Morgan Freeman bugünlerde ne yapıyor? Memphis’te canlı müzik yapan bir barı var. Çöz, çözebilirsen…
 
Geri
Üst