dimarzio manyetik kablo boyu uzatma

Merhaba;
Dimarzio/ibz sap ve köprü manyetiği satın aldım. Kablo boyları çok kısa. elimde bozulan manyetiğin kablolarını söküp ikisine de az farkla yetecek kadar uzattım taktım tam anlamıyla şuan mağazalar kapalı diye gidip tel alıp deneyemedim ama amfiden switch pozisyonlarını değiştirerek kontrol ettiğimde dip ses dışında sorun yokmuş gibi görünüyor. Ama bariz bir dip ses var.

Seri bağlama yolu ile HSH kullanacağım.
Dimarziolar 5 kablolu(kırmızı, siyah, beyaz, yeşil ve şase) benim kablom 3 kablolu(kırmızı, beyaz ve şase) kablolamada kırmızı-kırmızı ile uzattım.
Siyah ve beyaz beraber aynı yere gittiği için dimarzionun siyah beyazını uzattığım beyaz kablo ile birleştirdim.
şase ve yeşil aynı yere gittiği için dimarzionun ikisini uzattığım kablonun şase si ile birleştirdim.

sormak istediğim soru bu bi sorun yaratır mı? illa ki aynı şekilde mi uzatılmalı. bu yöntem ile ses ton farkı olur mu?
benim gitarımın şeması ve yapmak istediğim şemayı resimlere koyuyorum.

Şimdiden teşekkürler.
RG370dx wiring diagram.JPG
RG2570-2550 wiring diagram.JPG
 
O şekilde bağlayabilirsiniz, zira aynı mantık, değişen birşey olmayacak ve tona etki etmeyecek. Dip ses için tüm manyetik şase kablolarının iyi lehimlendiğini, herhangi birisinin çıkmamış olduğunu, tremolo kolundan ve manyetik havuzundan gelen şase kaboların da lehimlerinin düzgün olduğunu kontrol edin öncelikle. 1. ve 5. pozisyonlarda full humbucker iken dip ses yok, diğer pozisyonlarda varsa single manyetiğin rwrp olmamasından kaynaklanabilir (bilmiyorum daha önce de bu pozisyonlarda dip ses oluyor muydu veya toprak hat sorununuz var mı). Ayrıca manyetik kablolarını uzatırken evde kullanmadığınız bir elektronik eşyanın içindeki benzer kalınlıkta kabloları da kullanabilirsiniz. Uç uca eklerken lehimlemeniz daha güvenilir olur. Zaten gitar elektronik bağlantılarında bir sürü lehim var, manyetiklerin kablolarının birer lehimle daha uzatılması hiçbir duyulabilir fark yaratmaz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kabloları birbirine sardım sonra iki üç damla lehim yapıp elektrik bandıyla sardım. Şaselemede bi sorun olmuş olabilir kontrol edicem tekrar. İşin kötü yanı uzatmama rağmen kıl payı yetiştiği için kontrol etmek ve lehimlemek zor oluyor.
 
Geri
Üst