Gitarda ilerleme hikayeniz

Bu başlık altına gitar öğrenme aşamalarında hangi zorlukları yaşadığımızın, hangi teknikleri öğrenme aşamasında ne gibi güçlüklerle karşılaştığımızın ve bunu nasıl aştığımızın hikayesini anlatırsak inanıyorum ki birçok kişiye ilham vermiş olacağız.

Mesela ben gitara yeni başlamışlar için naçizane yaşadığım ve birçok kişinin yaşadığını düşündüğüm bare basamama olayını nasıl aştığımı anlatabilirim.

Şöyle ki bare basmak benim için adeta imkansızdı. Çünkü tek seferde o kadar parmağı şak diye belirli yerlere koymak çok uzak gibiydi. Ama uğraşıp dururken birşey keşfettim. Sol el orta parmağımı yani 2 numaralı parmağı ilk olarak koyduğumda diğer 3 parmağı gereken perdelere koymak acaip kolaylaşıyordu. Bunu çözmemle bare basmaya başlamam bir oldu.

Bir sonraki akorda orta parmak nereye gelecekse oraya odaklanın, akora basma vakti geldiğinde orta parmağınızı oraya koyduğunuzda diğer parmakların da adeta aşağı yukarı diğer gereken yerlere geldiğini farkedeceksiniz. Bir de parmağı basmaktan ziyade parmaklarla teli kavrayın. Bu şekilde kısa süre içinde bare basabileceksiniz.

Ve kendim şu anda pena ile arpej çalamama ve vibrato yapamama sorununu yaşıyorum. bunları yaşayıp aşanların ne yaptığını ve farkettikleri püf noktaları öğrenmek istiyorum.

Yapamayanın halinden en iyi zamanında bunu yapamamış olup aşanlar anlayabilir...
 
Geri
Üst