Yakın zamanda (mağazalar kapandıktan sonra) Zuhal'den online alışveriş yapan?

Arkadaşlar selam,

Bugün veya yarın Zuhal'den Katana 100 Mk2 sipariş edeceğim. Normalde mağazadan alırdım ama mağazalar kapalı. Online olarak da Zuhal'den daha önce alışveriş yapmadım, ve şu anda da durumlar nasıldır bilmiyorum, ne zaman kargoya verilir, paketlemeyi iyi yapıyorlar mı vs. bilmiyorum. Son günlerde (özellikle de salgından sonra mağazalar kapandıktan sonra) online olarak Zuhal'den alışveriş yapan oldu mu? Olduysa tecrübeniz nasıldı?

Teşekkürler.
 
Yakın zamanda almadım ama katana 50 almıştım saat galiba 5i geçtiği için ertesi güne kalmıştı ertesi gün kargoya verilmişti. Gayet sağlam paketlenmiş şekilde gelmişti. Amfinin kendi kutusunun etrafında bir kaç naylon falan vardı diye hatırlıyorum.
 
Arkadaşlar selam,

Bugün veya yarın Zuhal'den Katana 100 Mk2 sipariş edeceğim. Normalde mağazadan alırdım ama mağazalar kapalı. Online olarak da Zuhal'den daha önce alışveriş yapmadım, ve şu anda da durumlar nasıldır bilmiyorum, ne zaman kargoya verilir, paketlemeyi iyi yapıyorlar mı vs. bilmiyorum. Son günlerde (özellikle de salgından sonra mağazalar kapandıktan sonra) online olarak Zuhal'den alışveriş yapan oldu mu? Olduysa tecrübeniz nasıldı?

Teşekkürler.
normalde çok iyi kargoluyorlar ama mağazaların kapanması bir şeyi değiştirir mi onu bilmiyorum.
 
Kargo işini zaten bir depodan yapıyorlar, o sırada mağazaların ne olduğu (açık, kapalı) alakasız bir durum. Sadece online satış ve depo için eleman eksiği filan varsa gecikir belki o kadar.
 
Geçen hafta monitörler için isolation pad ve 1-2 paket takım tel gibi kırılma/hasar görme imkanı pek olmayan bir şeyler aldım. Paket geldiğinde ise dumur oldum. Açmak için çakı, makas vs. evde ne varsa kullandım. Özetle; sağlam paketliyorlar.
 
İş kargocuda biter.... normalde hayvan evladı gibi taşırlar ve küfürü bastırtırlar adama, o yüzden mümkünse herşeyi elden almaya bakarım ama bugünlerde öyle bir yük bindi ki kuryeler ve kargocular üzerine ufak hasarları artık tolere ediyoruz, eyvallah diyoruz - önce insanlık ne yapalım.
 
Dün saat 4 gibi sipariş ettim, az önce elimde oldu. Müthiş bir hız. Paketleme de ürünün kendi paketi üstüne bir kat baloncuk sarmışlar. Kutuda bir hasar gözükmüyordu. Henüz açamıyorum paketi akşama kadar isim var, akşam açınca güncellerim.
 
Ben de bugün hem DoRe hem de Zuhal den çeşitli ürünler sipariş ettim.
Dorenin online sistemi çok daha profesyonel görünüyor. Bakalım çalışma sistemleri de öyle mi.
 
Hem mağaza hem online yönetimi (ve kargo) Dore hiç hayal kırıklığına uğratmadı uzun süredir. Zuhal de iyi ama bazen gerçekten tüm iyiniyetlerine rağmen orada ne işi olduğunu bilmeyen elemanlar denk gelebiliyor - sanki karşıdaki tostçudan abi iki dakika dükkana baksana diye çağırılmış gibi boş boş bakıyorlar.
 
Ben tam mağazalar kapanırken gitar kablosu almıştım. sipariş ettim, ertesi gün elime ulaştı, o gün şubelerin kapanacağı duyuruldu. İki kere üst üste kargo poşetine koymuşlar, içteki poşet kolonyalanmıştı. Umarım şu beladan en kısa zamanda kurtuluruz da kavuşurum Ibanez, Marshall vs cennetime 😆 Amfi gitar vs bilemem tabi
onlarda da itina ediyorlardır.
 
Pazar günü dore müzikten tel sipariş ettim. Alt tarafı tel olduğu için pazartesi, hadi en geç salı kargolanır diyordum. Az önce konuştum yarın yani perşembe günü kargoya verilecekmiş. Daha önce (bu günlerden önce) yine tel sipariş etmiştim, 10-46 yerine 9-42 gelmişti. İlginç kafalar.
 
Ben de cumartesi günü do-re den sipariş verdim. Bugün sordum durumunu perşembe günü kargoya verilir dendi. Bu ortamda bu gecikmeyi tabii ki anlayabiliyorum. Siparişi verdiğimde de bunu düşünerek vermiştim. Ancak do-re nin internet sitesine girdiğinizde “haftasonu verilen siparişler pazartesi, pazartesi verilen siparişler ise salı günü kargolanacaktır.” Mesajı ile karşılaşıyorsunuz. Bu da durduk yere kendilerini yalanlamaları anlamına geliyor.
 
Muhtelif başlıklarda aynı şeyi yazıyorum... biraz empati lütfen. Hepimizin keyfi kaçar ürünümüz geç gelirse ama şöyle düşünelim, o depoda çalışan biri hastalandı.. kalanlardaki paniği ve endişeyi düşünsene, belki eleman azalttılar önlem olarak eve gönderdiler, belki depocu hasta, belki kargocu dolu vs vs... yani sitede jenerik bir hatırlatma notu yazması adamları yalancı yapmaz diye düşünüyorum ki site yönetimi tüm mağazalarda çok da iyi yapılmıyor malum.
Bu arada Dore ve Zuhal ile tek ilişkim müşterisi olmam, kimseyi savunmak için yazmıyorum ama ben home-office yapma imkanına sahipken çalıştığım şirketin fabrikası ve dağıtım merkezleri tam kapasite çalıştığı için özellikle bu dönemde kargo, depo, kurye gibi konularda insanların şikayetlenmelerine çok anlam veremiyorum. Şu anda depoyu bırak sokakta yürümek bile ciddi bir risk.
 
Geri
Üst