Telecaster bridge manyetiğini humbucker ile Değiştirmek.

Merhaba, Sx vtg serisi bir telecasterim var. ama bridge manyetiği bazen çalışmıyor bir süre çaldıktan sonra geliyor...
ve sanırım kendim için yanlış gitarı seçmişim 😀 çünkü elektro gitar çalmaya blues'a yönelerek başlamıştım ama sonradan metal müzik dinleyerek kendimi metallica,megadeth,black sabbath gibi gruplara verdim. ve istediğim tonları bu telecaster ile alamıyorum. çok da bütcem yok amfi olarak blackstar fly 3 kullanıyorum. Danışmak istediğim şey telecaster gitarımın bridge manyetiğini humbucker olarak değiştirmek ve neck manyetiğinede bir single coil takmak. aklımda emg-81x humbucker pickup'ı var. neck manyetiğini ne yapmam gerektiğine hala henüz karar veremedim ama internette dolaşırken bir sürü video gördüm telecaster gitarlardaki bridge manyetiğini humbucker manyetik ile değiştirmenin. evet biliyorum gitarımdan daha pahalı olucak ama eğer böyle birşey mümkünse tabii ben yinede bi danışayım dedim birde prossesör alıcam boss-gt1 ikinci el yakın bir arkadaşım satıyor 600tl'ye amfi olarakta blackstar h-t bakıcam ama ilk telecasterımın manyetiklerini değiştirmem gerekiyor çünkü bir süre birşey alamayacağım. yardım ederseniz sevinirim....😄
 
Köprüyü de değiştirmen gerekiyor ve bence gereksiz bir masraf. Bir de gövdeyi de oyman gerekecek. Köprü + emg 81 fiyatına bir de metal gitarı alırsın aynı ayarda.

İlla elindeki gitarla metal yapacaksan hum cancelling yapabileceğin bir köprü+sap manyetiği alabilirsin veya daha da kolayı single boyutunda hum manyetikler var tele için.
 
Tavsiyem araştırmaya önce gitarın manyetik route’una bakarak başlamanız şeklinde. Pickguardı kaldırıp altındaki manyetik yuvasına bakmanızı öneririm.

Kuvvetle muhtemel single manyetik yuvasıdır ama yine de denemeye değer. Single manyetik yuvası var ise gitar değiştirmek daha mantıklı olacaktır. Yukarıda belirtildiği üzere kesme biçme & köprü & manyetik masrafı kabarık olur.
 
Geri
Üst