Ayna

Aslen beş kişi ile kurulan grup, daha çok Erhan Güleryüz ve Cemil Özeren adlı üyeleri ile tanındı. Ayna grubu kurulmadan önce Erhan Güleryüz 1992 yılında çıkarttığı "Güller Açtı" ve 1995 yılında çıkarttığı "Garibim" isimli albümleriyle müzik piyasasına daha önceden giriş yapmıştı. Meçhul şarkıcı olarak bilinen Güleryüz halk arasında pek tanınmasa da diğer şarkıcılar tarafından seslendirilen bir çok hit şarkının sahibi konumundaydı. Cemil Özeren ise bodrumda kendi kurduğu rock ağırlıklı grubuyla müzik çalışmalarını sürdürmekteydi.

1996 yılında müzikseverlerin karşısına çıkan gurup, 'Ceylan' isimli parçası ile büyük beğeni topladı. Anonim bir halk türküsü olan bu şarkı Ayna'nın rock tarzındaki yorumu ile müzik listelerinde en üst sıralara çıktı. Daha sonra çıkardığı albümler ile de çizgisini koruyan Ayna, gördüğü ilgiyi devam ettirdi. Albümlerinde halk müziği örneklerini rock motifleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturdular. Yurtçapında verdikleri konserlerle dinleyenlerinden uzak kalmayan gurup, bu yolla Anadolu'da da büyük bir hayran kitlesi oluşturdu.

Telsim sponsorluğunda Tunceli hariç konser vermedik il bırakmayan Ayna, yurtdışında da önemli konserler verdi.
Bu arada grupta elemanlar değişiyor yenileri geliyordu.. Çayımın şekeri albümünde Can güneyin kendi solo calışmaları için gruptan ayrılması hayranlarını cok üzdü.

İki kaset sonra "Denizden geliyoruz" Albümünde Cemil Özeren de yollarını aynadan ayırdı. Erol Kösedende ayrılan Erhan güzelryüz kendi plak şirketi Rüzgar Yapımı kurdu. Denizden Geliyoruz albümüde kendi firmasından cıktı. Can güney bu albümde geri dönmüştü... Aynayı bir rock grubu olarak seven hayranlarına rağmen, kasette sadece bir rock altyapılı şarkı vardı. Bu hayranlar arasında büyük tepkilere yol açtı..

Erhan Güleryüz - Vokal-Gitar
Can Güney - Vokal - Solo Gitar
Orçun Çolak - Klavye
Can Ergenler - Bass
Ferda Orçun Aca - Davul
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ayna benim küçüklük çocukluk gurbumdu diyebilirim.Gercekten cok sevdiğim bir gruptu.Cemil gruptan ayrılınca erhan güleryüz yola tek basına devam etti ama daha sonra tekrar birleştiler.Eski ayna parcalarını yeni albümdede bi kaç tanesine yer vermesi benım cok hosuma gitti açıkçası.Yeni bi albümle eski ayna geri dönebilir diye dusunuyorum ben.
 
Geri
Üst