Evde mixer kullanılabilir mi?

G

genc13

minimum 5 yada 8 kanal bir mixer ne yapabilirim ev ortamında mesela 3 enstrüman amfisini nasıl mikrofonlayabilirim yada mikrofonlama için işe yararmı ?

şöyle anltıyım 2 elektro 1 bass amfisi mikrofonlanıcak ihtiyac duyulursa 1 yada 2 vokal bunu için nasıl bir ekipman gerekir marka ve model olarak???

evde olmaz bu iş diyeceksinizidr kaliteli birşey aramıyorum sadece basit
ve olabildiğincetemiz kayıtlar istiyorum enstrüman seslerini eşit dağılımı istediğim ses müdahale gibi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
 
Tam olarak ne yapmak istediğini pek anlayamadım... Kanalları zaten ayrı ayrı kaydetmek uygundur ama anladığım kadarı ile hücum kayıt mı yapmayı düşünüyorsunuz? Hücum kayıt üzerinde kayıttan sonra pek bi oynama yapılamaz (Mixerin tek kanalından çıkış alıp pc ye yine tek kanal olarak kaydettiğinizi varsayarsak). Mixeri canlı performansta seviyeleri mixlemek için kullanmak lazım ya da hücum kayıt yapılacaksa gerekebilir...Ev ortamında bi kayıt için bi tane mikrofon preamp ı alıp gitarlarınızı ve vokali tek tek kaydedersiniz, mixi de kullanacağınız yazılımdan (cubase vb.) yaparsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
bende onu istiyorum evet hücum kayıt almak istiyorum stereo kayıt yapacağım benım sesle oynamak dediğim kayıt esnasında ve kayda gırmeden once mixerden oynamak mesela lead gitarı sağa vermek ritmi sola vermek bass stereo gibi bunu ıstıyorum bunun için nasıl bir ekipman gerekli olur biraz araştırdım sunlar işimi görürmü

vokal dahil 4 adet dinamik mikrofon ( ucuzundan )
behringer ub yada xenyx 802
ve kablolar

gitarları line-out tan girmeyi düşünüyorum amfileri monitor olarak kullanacağız aynı zamanda mixere ses gidecek bu şekilde yani
 
Enstrüman girişinde preamp var gibi gözüküyor. Yani görüyor sanırım.Müzik setinin hoparlörü aktif değilse ses seviyesi çok düşük olacağından manasız olur.Ses seviyesini yükseltmek içinse orda preamp değil poweramp kullanılıyor.

Bu tür çözümler amfi gibi olmaz hiçbir zaman buna para verip uğraşmak yerine amfi al kendine daha iyi olur.
 
Cevap için teşekkürler.
Amfi zaten var. Ben bir değişiklik yapmayı düşünmüştüm.
Poweramp yerine ona da preamp yazmışım. Poweramp da var fakat ben direk kolonu bağlamayı düşünmüştüm ama pasi olduğu için ses seviyesi düşük olacak dediğin gibi.
O zaman başka arayışlar içine gireyim.
 
Geri
Üst