Roland Alpha Juno 1

Efendim çok havada kaldım... Durdum, aradım, kudurdum... Dayanamadım; soruyorum...Hemen... Synth'in özellikleri arasında şu gözme çarptı "Aftertouch ve Velocity" yok denmiş... Hayır, synth için durum belki normal de acaba midi için de mi geçerli bu hikaye? Çünkü eğer Aftertouch ve Velocity bilgisayar üzerinden ayarlanıyorsa...yani...çok anlamlı o zaman...
İşte şu anda "Gerzakalı" midinin olayı o, herşeyi bilgisayar çözer dersiniz diye de korkuyorum ;) , ama ne çare Katmandu'da Kuru fasulye&soğan ne ise benim için de midi öyle bir mevzu... Şayet mümkünse biraz erdem rica edecektim? Şimdiden teşekkürler... :oops:
 
Herhalde yanlış bir imgeleme var.Kullandığın klavye ne gönderirse,gönderdiğin nesne onu algılıyor :idea: .Tabiri caizse kadın erkek paylaşımından çok uzak olan bir olgu :) Juno 1 de velocity denen kavram zannedersem yok 8O . (YOK) Yani o klavyeyi midi arabirimiyle bilgisayarına(computer) kurgalarsan herşey aynı tuş şidetiyle bilgisayarına uyarlanacak. Ama gelen şiddeti kullandığın programla değiştirebilirsin. Benim gibi realiteye önem veren hasta bir insansan bu alet cinayet işlemene sebebiyet olabilir. Cinayet sonrası polisler sorarsa midi bağlantılarını'' Yapmadığını,yapmaya çalışsan bile sadece kullanıcı olduğunu, bir internet sitesi tarafından baştan çıkartıldığını söyliyebilirsin. Bizim için sorun değil hükümette tanıklarımız var :twisted: :twisted: :twisted:
 
O aletler cok eglencelidir yahu, nostalji yapti simdi bende bu :D

Tipik Roland tarzi, "beni kullanma!" diye bagiran kriptik bir LCD display, birtakim esrarengiz dugmeler, falan filan, fakat canavar gibi sesler elde edebilirsin biraz kurcalarsan.

MIDI controller olarak kullanmak o alete ve kendine haksizlik olur, fotograf makinesiyle film cekmeye calismak gibi. Velocity yok, aftertouch yok, aletin uzerindeki sesler icin bunlar pek buyuk eksiklik sayilmaz ama bugunun 12 kez layer edilmis piyano seslerini bununla calmak biraz ayip olur.

Muzik teknoloji tarihinden eglenceli bir sayfa...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkürler

Hmmm... Bu; bi taşla iki kuş zihniyetime son vermem gerektiğini anlamam için son nokta oldu... Midi için boş bi klavye al, takıl çal... Synth'i de bağla bi yandan... Ah maddiyat gözün kör olsun... Dostlar sağolsun... Olsun...
 
Geri
Üst