Bu tonu nasıl alabilirim ?

Anlatıyorum ;

Şimdi bu abimiz Jamaikalı, Jamikanın telefon kodu +1876 dır. Bu tonu almak için günde 1876 çay kaşığı ton balığı yemeniz gerekiyor, en az 25 sene her gün. Daha sonra Jamaikada yetişen ve bolca bulunun Blue Mahoe (Talipariti elatum) ağacını kesip, bu tonu almak için Cigara dumanlı bir ortamda en az 6 sene kurutmamız gerekiyor. Tabi bu kurutma işleminin bir sırrı var. Bu sır ; Jamaikanın milli içkisi denebilecek olan Rum Punch. Günde 2 şişeye denk gelecek Rum Punch içtikten sonra bu Cigara dumanlı ortamın dumanını sağlayacak olan bir Müptezel bulmanız gerekiyor, bu müptezelinde Rum Punch içmesi lazım, Cigara ve Rum Punch eşliğinde 6 sene boyunca hergün hem Rum Punch içecek, bir yandan da Cigara içip dumanı Blue Mahoe ağacının yıllandığı - kurutulmaya bırakıldı ortama üfleyecek. Tabi bu dumanı üflerken bir yandan duman şarkıları dinlemesi lazım, bakınız burası çok önemli.

Bu işlemler doğru yapıldıktan ve özen gösterildikten sonra bu ağaçlardan videodaki tonu alabilmek için ; ağaçları ton balığına yatırıp ton balığı yağını ve tonunu çekmesini sağlamak. Ton balığı yağını çektikten sonra videodaki tonu alması için ton balığı konservelerinden geri dönüşüm ile yapılmış ton balığı konserversi fırınında son bir fırınlama işlemi geçirmesi gerekiyor, videodaki tone kolay elde edilmiyor. Bu işlemden sonra ağaçlar seçkin luthierler tarafından incelenip onaylanıp yapım aşamasına alınıyor. Yaklaşık 11 ay süren yapım aşamasından sonra videodaki tonu sağlayan gitarı elde edebilirsiniz.

Tabi tel markası ve kalınlığıda önemli, videodaki telin tonunu almak için elixir bir tel seti alıp takacağımız telide videodaki tonu alabilmek için ton balığı dolu bir küvete yatırıp telleri tamamen ton balığı kaplayacak şekilde ton balığına gömmemiz gerek videodaki tonu alabilmemiz için.

3 gün 5 gece bu teli ton balıklı küvette beklettikten sonra ton balığı ve ton balığı yağı bulaşmış teli, videodaki tonu tam anlamıyla alabilmemiz için ton balığı ve ton balığı yağından arındırmak için ton balığı ve ton balığı yağını telden tamamen temizleyebilecek olan pahalı bir mikrofiber bez almamız gerekiyor. Buradaki amaç ton balığının tonunu tellere azda olsa geçirebilmek, videodaki tonun sırrı bu. Daha sonra bu bezi alıp telimizdeki ton balığı ve ton balığı yağını, videodaki tonu yaratan teli replika etmek için ton balığı yağını tamamiyle silebilecek olan pahalı marka mikrofiber bez ile siliyoruz. Daha sonra gitara takıp akort edip videodaki tonu alabiliyoruz.
 
Son düzenleme:
IMG_20200329_073625.jpg
 
Veyahut ; yüzyıllar boyu aşşağılanmak, ırkçılığa maruz kalmak, iftira, dayak, eziyet, bol güneş, sömürü, fakirlik...
Ulen geyik yapacam diye başlayıp yazarken sinirlendim bak, neyse...
Gülelim eğlenelim, malum zor günlerdeyiz..
 
Geri
Üst