Gitar "öğrenmek" istiyorum.

Merhabalar, kısa kesip konuya geçeceğim. Bundan yaklaşık 3 sene önce heves edip bir elektro gitar satın aldım. Başlangıç olarak kursa gidip daha sonrasında ödediğim paranın aldığım eğitime yeterli olmadığını düşünüp kursu bıraktım. Kendi kendime gelişmeye başladım ancak kursu bırakmamdan 1 ay sonra tamamen ezbere öğrendiğimi fark ettim (akor ve ritim ezberleyip çalmak, bilindik şarkıların tablarını okuyup ezberleyip çalmak gibi), ve bunun için maalesef hiçbir şey yapmadım. Tek ilerleyebildiğim konu kulaktan basit tab çıkarabilmek. Bu durumun benim sorumsuzluğumun olduğunun farkındayım. 3 senedir tamamen böyle çalıyorum, dün kafama dank etti ve düzgün öğrenmem gerektiğini fark ettim. Öncelikle klavye üzerinde notaları bulmaktan başladım. Daha sonrasında ise ezber yapmadan akor bulmayı öğrendim. Şimdi ne yapmam veya ne öğrenmem gerektiğini bilmiyorum. Lütfen başlangıç seviyesinde olan birinin ne öğrenmesi gerektiği konusunda beni aydınlatın. Teşekkürler.
 
Size de merhaba, benim gibi yenisiniz galiba forumda :) Öncelikle neyi hedeflediğiniz önemli. Komple bir müzisyen mi olmak istiyorsunuz, gitarla beste yapabilecek seviyeye mi ulaşmak istiyorsunuz veya sadece dinlediğiniz şarkıları bütünüyle en iyi şekilde çalabilmek mi? Hedefiniz sadece şarkı çalmaksa internette en zor parçaların bile gayet açıklayıcı dersleri var, çala çala doğru veya yanlış teknikle çok iyi duyulan işler yapabilirsiniz. Ama iş komple müzisyenliğe geldi mi bence sistematik ilerlemek şart. Herhangi bir kaynak kullanıyor musunuz? (metod olur ya da teori kitabı vs.)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Müzisyen olmak istiyorum demek çok iddialı olur sanırım. Amacım bilindik şarkılara takılı kalmayıp kendim bir şeyler oluşturabilmek. Elimde kaynak yok maalesef.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Teşekkür ederim, göz atacağım. Önceki deneyimimden dolayı kursa gitmeyi tercih etmiyorum, YouTube kaynakları yeterli olacaktır sanırım.
 
Selim isik izle kesinlikle en iyi uzaktan egitimi almis olursun (Eski videolarini izle bir ara yeniden remastered version yapti da eskisi daha iyi bence)
Gerçekten Selim Işık'tan çıkmış her türlü video döküman vs. takip edilebilir. Uzaylı Müzisyen'in dediği gibi eski videolar çok iyi ama şu an Udemy üzerinden bütün metot kitaplarını, Guitar Pro dosyalarını ve çeşitli müzik altyapılarını cüzi bir fiyata paylaşmış durumda. Hem elinizde pdf formatında metot kitapları da edinmiş olursunuz. Aynı şekilde Deniz Sayman da kendine özgü stiliyle gayet iyi ders videoları çekti ve çekmeye devam ediyor. Bu iki müzisyen de Udemy üzerinden elinden geldiğince soru cevaplıyor. Aklınızda bizzat kurs alma fikri hala varsa onlara da danışabilirsiniz kendi yaşadığınız şehirle ilgili.
 
Geri
Üst