Çağlan Tekil

Üzgünüm.. 07 Nisan 2020 günü Çağlan Tekil'i kaybettik.. 15 Şubat'ta beyin kanaması geçirmişti, uyutuluyordu..

Bilmeyenler için dergi yazarı, bazı dergilerin genel yayın yönetmeni, radyocu, dj, konser organizatörü, Slayer, Tiamat hastası vs vs.. Ama hep Rock tarafında..

Hem şahsen tanırdım hem de ortak arkadaşım çoktu... Adamın çıkardığı dergiler hepimize yön verdi.. Non serviam diye bir dergi çıkardı, döneminde dolu, mis gibi röportajlar içeren dergiydi.. Hatta o derece sert bir derginin kapağına Şebnem Ferah'ı koymuştu, bunun da 13. sayıyla ilgili bir hikayesi var ya neyse.. 98 ya da 99'da İTÜ'de bir festivalde bedava dağıttılar da haberim oldu dergiden.. Şebek, Laneth, Blue Jean, Non Serviam, Headbang vs vs bunların hepsinde az veya çok emeği vardı ki genelde çok..

Piyasada böyle işler kotaracak başka adamlar da var ama böyle sancak omuzlayıp yıllarca taşıyabilecek kaç kişi var şüpheliyim.. Biliyorsunuz (umarım) bir çoğumuz için Rock bir yaşam tarzı, tercih.. Sadece gitar çalmak veya bu müziği dinlemek değil.. Hayatı algılama şekli, sosyal hayata karşı bir tavır, duruş.. (Özenti kalanlar ve boş kasıntılardan bahsetmiyorum ama unutmamak lazım herşey özenmeyle başlar ve maya tutarsa ilerler).. Hayatı böyle yaşayan bir adamdı... Bu işlerden elbette para da kazandı ama gönüllüsüydü daha çok..

Işıklar içinde uyusun..
 
Işıklar içinde uyusun Baron, Çağ Tek...birisi twitter'da Türkiye'de her "metalci" yim diyen üzerinde emeği vardır yazmış...altına imzamı atıyorum...çok az sohbet etme imkanım oldu kendisiyle ama çok eski okuyucusuyum, 90'larda akmardan izmite fanzinleri gelirdi...hepimiz çok üzgünüz gerçekten...
 
Vay be, kendisini sahsen tanimam ama Non serviam 'in hastasiydim, dergiyi alinca soyle eve getirip rahatca okumak hic kismet olmamisti, hemen kaldirima cokup bitene kadar okurdum. Non Serviaminda, bircok sey gibi kiymeti bilinmedi, hele ki yayinlandigi donemi dusunursek., ozellikle buyuk metal gruplariyla roportajlar , inanilmazdi. Hala cogu sayisini saklarim.
Hatirasi onunde saygiyla egiliyorum.
 
Hayat ne kadar trajedik...

Daha dün sabah Blue Belgeselini izlediğimde "SATILIK" albümü hakkında ve merhum Çetin'in hakkında konuşurken izledim.

Umarım Yavuz abiyi cennette en önlerden izliyordur.
 
Geri
Üst