ESP Kafa farkı?

Merhabalar, incelerken dikkatimi çekti. Esp nin sitesinde vardıR ama ben bulamadım. Bu gitarlar özellik olarak aynı gibi ama kafaları farklı.
Bu durumun tona etkisi nedir bilen var mı? Sadece görsel amaçlı olduğu pek sanmıyorum ama sebeini de bilmiyorum.. Bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.
 

Dosyalar

  • images (16).jpeg
    images (16).jpeg
    10.1 KB · Gösterim: 193
  • images (15).jpeg
    images (15).jpeg
    12.2 KB · Gösterim: 174
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ama kalite olarak LTD gibi değil sanırım. Çünkü fabrikada üretilen en kaliteli seri falan yazmışlar. SAnırım en iyisi USA ESP sonra ESP ORİGİNAL sonra E-II gibimi sıralanıyor. Biliyorsan açıklayabilir misin aralarındaki hiyerarşiyi.
 
Yeni ESP'ler sadece Japan Custom Shop ve ESP USA
Eski ESP'ler E-II
Eski Deluxe LTD'ler LTD Elite.

Eski model ESP'ler EII oldu anlayacağınız ilk foto custom shop değilse aynı kalite gitarlar.
Benim bildiğim Deluxe serisi hala üretimde ama Elite serisi üretimde değil. Zaten Deluxe serisi Kore üretim, Elite ise Japonya üretimiydi. Yeni E-II serisi de Japon gitarlar.

Kısacası Japonya'da artık ESP Original (Custom Shop) ve E-II'ler üretiliyor. ESP'nin Japonya üretimi "ESP" gitarlarını bir nevi butik hale getirmesi de denebilir. E-II ile ESP USA arasındaki fark ise biri fabrikasyon diğeri custom olarak seçebileceğiniz özelliklerde üretilmesi. ESP Original ile ESP USA farkı ne diye sorarsanız, mantık yürütebilirim. Japon ESP'ler bildiğim kadarıyla kullanıcı tarafından özelleştirilemiyor, custom shop'ta çalışan 5 veya 10 amca (sayısını tam hatırlamıyorum) tarafından yapılan butik gitar havasındalar.

Deluxe bandı ise hala Kore'de üretime devam ediyor dediğim gibi.
 
Son düzenleme:
Şirketin marka stratejisi, butikleşme ve ürün gamı konumlandırma hareketleri bunlar. Şunu söyleyeyim daha önce 3 farklı ESP Eclipse'im oldu, şu anda da E-II Eclipse sahibiyim... aaağbi E-II'ler dandik, kalite düştü, ustalar değil de çıraklar üretiyor, nerede eski ESP'ler gibi geyiklere bakmayın. Aynı gitar, o kadar.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Şirketin marka stratejisi, butikleşme ve ürün gamı konumlandırma hareketleri bunlar. Şunu söyleyeyim daha önce 3 farklı ESP Eclipse'im oldu, şu anda da E-II Eclipse sahibiyim... aaağbi E-II'ler dandik, kalite düştü, ustalar değil de çıraklar üretiyor, nerede eski ESP'ler gibi geyiklere bakmayın. Aynı gitar, o kadar.
Teşekkür ederim esp markasındaki kalite hiyerarşisini az çok kavradım. Ama hala aklımda kafa farkındakının sebeb olduğu tel uzunluklarının sese etkisi nin olup olmadığı var. Sabit Köprüden sonra devam edip gövdeye giren teller sustain i arttırıyorsa kafadaki kısımında bir etkisi olması gerekmiyor mu? Yoksa abartıyor muyum? En azından gitarın ses rengini etkiliyor olması gerekmiyor mu?
 
Daha iyi bilen üstadlar cevaplasın ... ben bir ev kullanıcısı olarak ki forumun %98'i öyle, bu tip şeylere kafa takmayı gereksiz buluyorum dolayısıyla bilmiyorum. Gövde ve köprü tamam ama kafa şeklinin sustain veya tona etkisini dediğim gibi sözkonusu %98'in anlayacağını, duyacağını sanmıyorum. Yok demiyorum ama satınalma için bir karar faktörü olması benim açımdan SIFIR. Tipini beğendiğini al derim :)
 
Katılıyorum, kafa şeklinin tona etkisini anlayabilmek için gitar tanrısı olman lazım. Tipini beğendiğini al.

İkinci bir nokta da iki gitar arasında muhtemelen tona daha fazla etki edecek noktalar olabilir, onlar varken kafaya takılmak saçma. Gitarlar tamamen aynı sadece kafa farklı ise, eh, biraz daha mantıklı. Yine de saçma ama.

Tel uzunluklarının çalıma bir miktar etkisi oluyormuş sanırım (bend yapmak daha kolay veya zor oluyormuş tel uzunluğuna göre), fakat bizzat kendim tecrübe ettiğim bir durum değil, o yüzden pek yorum yapamıyorum.
 
Bu iki gitar kilitli sisteme sahipler. Üst eşikten sonra tellerin bir önemi kalmıyor. String-thru köprülerde ise tel gövdenin içinden geçtiği için bir ekstrası olabiliyor.

Onun dışında kafa kısmının ağır olması sese etki edebilir. Bizzat deneyimlemedim ama özellikle Fender gitarlara fatfinger denilen bir meret takılabiliyor, sustain açısından. Bunun dışında ağır burgu kullananlar da var ama iki gram sustain için gitarın ağırlık merkezini değiştirmeye değer mi, tartışılır.
 
Arkadaşlar olayı yanlış anladınız. Şu an ESP değil SCHECTER bakıyorum omen 6 extreme, bu başka bir konu(tabik maddi sebeplerden ötürü) . Ben ESP deki bahsi geçen konuyu bilbilenme amaçlı soruyorum. Yoksa daha yeni başlayan biri olarak sekmeden uçmaya çalışmıyorum. Biraz sert biraz da gerekli olan yorumlarınıza teşekkür ederim.
Birde şu var üstteki iki resim merakım olan konu için yanlış seçilmişte olabilir kabul ediyorum. Tam olarak aynı özelliklere sahip iki gitardaki kafa farkı üzerine bir merak içindeydim ki az da olsa cevabımı aldım. Konuya devam edebiliriz bu ara ekstra bilgi iyidir. ESP hakkında daha fazla bilgi göz çıkarmaz diye düşünüyorum zira markaya bayıldım( şahsi fikrim).
 
Schecter F/P olarak çok iyi bir marka. En az 7-8 farklı seri ve model çalmışımdır, hayal kırıklığına uğratan olmadı. ESP ise bambaşka bir lezzet.
Birazda solak olmak bütçem dahilinde beni schecter a itti. F/P olarak sizle aynı fikirde olan çok. ESP ise biraz uzaklarda ama hayalimdeki yerini aldı bir kaç gün önce:) şimdi solak solak bakınıyorum hh dizilimli ve single a geçiş butonu olan superstratlara, ama bu gidişle bulamayacağım sanırım:(
Asıl konuya gelince, ton farkı yok sayılabilecek kadar küçük sanırım ama teorik olarak azda olsa var gibi.
 
Son düzenleme:
Manyetikler üzerinden bakılınca bir düzen var kafa farklarında, bence ESP bir işler karıştırıyor ama biz göremiyoruz. Sizvri kafalı olanlar görece daha pahalı lı modeller gibi.(varsayım!)
 

Dosyalar

  • images (19).jpeg
    images (19).jpeg
    43.9 KB · Gösterim: 115
Geri
Üst