Yğzyüzeyken konuşuruz - ölsem yeridir parçasındaki arak

Çok garip gelecek ama o şarkıyı dinledikten sonra burzum tomhet i dinleyin. Ortalarda arka plandaki organ tarzı şey sadece bana mı aynı geldi?
 
Aynı grubun Vicdanın Rahat şarkısı da The Last Shadow Puppets'ın My Mistakes Were Made For You şarkısını andırır. Yahut, Tarla şarkısı Allah-Las'ın Catamaran şarkısına benzer. Ateş Edecek Misin şarkısının riffi, Mahler'in birinci senfonisinin üçüncü bölümünde, -galiba- obuaların başlattığı ezgiyi çağrıştırır. Yani evet, benziyor olması muhtemeldir.

Bu arada ben çok severek dinlerim Yüzyüzeyken Konuşuruz'u.
 
parçayı dinlemedim ama birebir bir kullanım yoksa sıkıntı yok, fikirler vahiy ile gelmiyor. belki kendileri bile farkında değiller, bir zaman dinliyorsun çeşitli parçaları ve aklında kalıyor işte.
 
Bu gibi benzerlikleri ben de doğrudan arak olarak değerlendirmiyorum ben de. Olabiliyor. Bazen bir yerde bir kez duyduğunuz bie melodi bilinçaltınızda kalaibliyor, vb.
 
Etkileşim, ilham alma, başka fikirlerden beslenme zaten olan ve de olmaya devam edecek birsey. Anormal bir durum yok, arak da hoş bir atıf değil bu bahsettiğiniz durumda..
 
Bazen doğaçlama takılırken bir riff yakalıyorsun ondan bir şarkı yapıyorsun sonra bir arkadaşına dinletiyorsun, arkadaşın daha önce hiç dinlemediğin x şarkısının riffine benzemiş diyor bi bakıyorsun aynısı..🙁
 
Geri
Üst