Epiphone SG Special VE nasıldır?

Arkadaşlar Merhaba,
Ben bu yaz gitara başlayacağım ve onlarca forum gezdim ve kafam allak bullak oldu. Ama epiphone SG ve hem ton olarak hem de şekil olarak hoşuma gitti. Tür ağırlıklı olarak anadolu rock (Erkin Koray Cem Karaca Barış Manço vb.) ve alternatif Türkçe Rock(Duman,Yüzyüzeyken Konuşuruz vb.) çalmayı düşünüyorum.Sizce epiphone gitarlar çalacağım türe uygun mudur?,aklımda Epiphone SG Special VE olan model var,amfi olarak 2. el line 6 spider 15w düşünüyorum.bütçem 1500 civarı(sadece elektro gitar). 2. el epiphone da alabilirim daha üst model olacak ise. Eğer başka bir marka almam gerekiyorsa önerilerinize açığım. Kusura bakmayın çok araştırdım ama SG gitarlar hakkında detaylı bilgiye ulaşamadım.
 
Kendim bir tane sattığım için "şunu alin, bunu alın" demiyeceğim, reklam kokmasın. SG gitar genel olarak sert karakterli gitarlar, şahsi fikrim anadolu rock için isabetli olacağı fakat duman için çok da uyumlu bir karakteri olmadığı yönünde(diğer grubu bilmiyorum). Fakat tabi ki sg ile duman çalınmaz değil, yeni başlayan birisi için en önemli kriter, gitarınızın sizi görsel olarak motive etmesi, çaldırmasıdır. Bu yönde beğendiğiniz kasa gitarları alabilirsiniz.
Kendim sattığım için şu modeli alın ya da almayın demek istemiyorum, biraz araştırmayla hangi seçeneklerin daha mantıklı olduğunu bulabilirsiniz.
 
Şahsi fikrim o söylediklerini çalmak için hss yada sadece hs gitar alman yönünde olur tabi hepsini denemende fayda var hangisi hoşuna giderse sana hitap ederse alırsın kolay gele
 
epiphone sg de çaldım, les paul de çaldım. denemeni öneririm ama benim şahsi fikirlerim olumsuz yönde. kesinlikle çok kötü gitarlar olduklarını düşünüyorum. soğuk ve boğuk tonlu, seslerin birbirine karıştığı gitarlar bunlar. insanlar epiphone yazısına ve bu gitarların rengine şekline kanıp alıyorlar. bana kalırsa markasız çin yapımı humbucker manyetikli herhangi bir gitardan farksız gitarlar bunlar. benim tavsiyem kore yapımı yamaha aes modellere bakman. belirttiğin fiyat seviyesinde bişeyler bulabilirsin belki ikinci elde.
 
Geri
Üst