4 Yaş için Dijital Piyano Önerisi 61,88 tuş

4 Yaşındaki kızım için bir dijital piyano almak istiyorum. Bütçem iki farklı modele yetiyor.

1-Yamaha np 12 - 61 tuş
2-Alesis Recital - 88 tuş

Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa mutlu olurum . Ya da benzer fiyatlarda farklı önerileriniz varsa alabilirim.
 
Bence kızınız için ikisi de uygun değil. Kızınız henüz çok küçük ve yeni öğrenmeye başlayacağı için doğru tuşeye sahip enstrüman ile başlaması çok önemli. Belirttiğiniz iki cihaz da piano tuşesine ( ağırlıklı tuşe ) sahip değil. Eğer bu cihazlarla başlar , ileride yetenekli olduğu anlaşılır ve daha ciddi olarak pianoya devam etmesi öngörülür ise ağırlıklı gerçek piano tuşesine geçtiği zaman çok zorlanır. ( Ayrıca tuş büyüklükleri ve 88 tuş olması da önemli tabii ki. ) Dolayısıyla piano öğrenimine doğru tuşe ile başlanması piano çalımı açısından çok önemlidir.

Bütçenizi hiç olmazsa 4000-5000.-TL'lere çıkararak ; ikinci el piyasasından bahsettiğim tarz sorunlara yol açmayacak seçeneklere ulaşabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Aslında hedef piyano değil müziğe başlangıç yapmak fakat dediğiniz gibi yetenekliyse ve severse piyano ile devam edebilir haklısınız. Şu anda iş gereği Almanya’da yaşıyoruz fakat 2 ya da 3 yıl sonra döneceğiz çok pahalı ağır bir ensturman almak istemiyoruz çünkü dönerken alıp gelemeyeceğiz dayanamayıp bir de gitar vb aldım buradan yük arttı 😀 Dönerken bir çok eşyalarımızı ikinci elde satmamız gerekecek.Ben tekrar tuş ağırlığı olanlara bir bakayım belki bütçeme uygun bir şeyler bulabilirim. Bütçemin bir kısmını ders için ayırdım. Alman bir hocadan ders ayarlamıştım ama şu virüs olayı çıktı ileri tarihe ötelendi.
 
Bildiğiniz gibi piano temel enstrümandır ve bence müziğe başlamak için ideal bir seçimdir. Dijital upright piano gibi çok ağır bir şey olmasını istemiyorsanız o zaman 88 tuşlu ve hammer action tuşeli stage piano bakmanızda yarar var. Bunun için ; Yamaha , Roland , Nord , Kawai , Kurzweil gibi markaları inceleyebilirsiniz. Bunlar genellikle 20-25 kg. civarlarında olur.
 
Geri
Üst