Yurtdışından Gitar Alırken VAT

Meraba arkadaşlar,
Forumda aradım ama tam olarak cevap bulamadım. İtalyadan bir gitar beğendim ve bu gitarı almayı düşünüyorum fakat firma bana Fiyat+VAT li fiyatını söyledi.
Thomann'dan alırken bildiğim kadarıyla Thomann VAT olmadan fiyat veriyor ve biz Türkiye'de gümrük vergisi şeklinde ödüyoruz (yanılıyorda olabilirim)

Sonuç olarak gitarı alacağımız ülkeye gitmeden yaptığımız alışverişlerde şirket VAT siz fiyatıyla bize satış yapabiliyor mu? Yapıyorsa bunu geri alabiliyor muyuz?
Veya nasıl VAT siz alınıp TR'de gümrük vergisi veririz. Bu konu hakkında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba,
Siz İtalya’ya katma değer vergisini yani VAT ödeyeceksiniz, gitar Türkiye’ye girerken gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Durum bundan ibaret. Türk vergi kanunu kapsamında, siz ürünü yurtdışından adı ve yurtdışına katma değer vergisi ödedi isenizsenin, Türkiye’de ikinci defa katma değer vergisi ödeme, sadece gümrük vergisi ödersiniz. Ancak ürünün faturası muhakkak elinizde olsun. (Mailinize gelen ödendi evrağı da olur)
Esenlikler dilerim.
 
Yaygın yönteme göre kdv(vat) kaynak ülkede ödenir. Yani bu durumda TR. Ab ile anlaşmamızda da bu şekilde. Durumu satıcı ile konuşmanız lazım fakat iki kere kdv ödemezsiniz, bir taraf almaktan vazgeçmek durumunda.
 
Geri
Üst