Mooer GE150 mi Mooer black truck mı

@blackfriday666 katılıyorum. Ben sahne için önermiyorum çünkü hiç pratik değil. Attigim linkte uzun uzun yazmıştım ama bunlar sorun değilse ton olarak çok çok başarılı. Aldığıma hiç pişman olmadım.
hocam dediğim gibi amfi ve kabin taşıma gibi bi şansım yok sahne için ve bütçe de kısıtlı dolayısıyla en ucuz yoldan en kaliteli sese ulaşmak istedim. black truck'ın sadece kulaklık çıkışında kabin simulasyonu var ve pek de başarılı olduğu söylenemez. Sanırım alabileceğim tek mantıklı "oyuncak" buydu :d
 
Size kötü haberlerim var hocam. Teknoloji bağlamacı 505'lerinden biraz öteye gitti artık 2 tane "oyuncak" ile dünya turlayanlar var. Buyurun öncelikle şu videoyu bırakayım, sadece Mooer 005 ve Radar ile konserler veren dünya devlerinden birini görün.



Presetlar arası az butona sahip olduğu için sahneye yönelik kullanım zorluğu var mı? Evet. Ancak içindeki amfi yazılımı en pahalı modeli Ge300 ile 1e1 aynı. Bizzat test ettim. İçindeki IR Loader özelliği ile markadan bağımsız olarak istediğiniz her kabini yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Line6'te Boss'ta bu aletin 4 katı fiyata sahip ürünlerde bulunmuyor bu. Geriye kalan tüm FX birimi de yine en üst segmentle aynı durumda. Amacı da zaten yarım kiloluk boyutuyla size 50 kiloluk kafa kabin taşıtmamak olduğu için, kaliteli ekipmana bağlatma gereği duymuyor. Yukarıda ben dahil birçok kişi olumlu, olumsuz edindiğimiz tecrübeleri paylaşmışız. Eğer böyle bir tecrübeniz varsa *şu ekipmanlarla kıyasladım, şu açıdan yetersiz hissetti.* şeklinde rahatsızlığınızı anlatın, problem sizden mi kaynaklı aletin eksikliği mi hep beraber tartışalım forum formatının gerektirdiği gibi.

Ama hiçbir dayanağı olmadan kötü olduğunu söylemek şu noktada sadece alan arkadaşın hevesini baltalayacak kaba bir hareket oluyor. Problem olarak göstermeye çalıştığınız durumlar ise çok Boss ME-25, Zoom G1XN döneminde kaldı.

Şöyle bir video daha bırakayım, Ge200 ve Ge300 modelleri için aynı presetlarda aynı gitar ile test edilmiş.



Şahsen, videodaki ton güzel değil ancak Ge200 ve 300 arasında çok minimal eq ayarlamasıyla çözülemeyecek bir fark hissettirmiyor bana. Ve biliyorum Ge300 ile muazzam iyi tonlar alınan videolar da var. Öyleyse Ge200 de benim için güvenilir bir kaynak haline geliyor. Biraz araştırsanız muhtemelen Ge150 için de belli sonuçlara ulaşırdınız ve işin yazılımsal kısmının aynı olduğunu, her modele farklı Rectifier modellemesi yapmadıklarını, ya koyduklarını ya koymadıklarını, aletin ücretini de yazılımından önce sahip olduğu donanımın belirlediğini farkedersiniz.

Sadece biraz internet lazım.

Ok
 
Son düzenleme:
Geri
Üst