Evde basit prova stüdyosu

Evet katmanları birbirine daha yapıştırmadım ama üst üste yerleştirerek ilk denemeyi yaptım. Bayağı abandım alt kattan bir ses yok. Evde olduklarına da eminim :D:D

Sistemin kesiti bir üst mesajda, biraz abartmış olmam ve taş yününün 5 cm kalınlıklı olması sebebiyle yumuşak bir platform oldu ve çalarken bateri sallanıyor ama aşırı olmadığı için çok rahatsızlık vermedi. Ayrıca fotoğrafta görebileceğiniz şekilde pedal altlarına da çamaşır makinesi titreşim önleyici ayak yerleştirdim. Bence asıl çözüm burada gizli ama pedallar uzun süre çalınca bu ayaklar üzerinden kayıyor, sabitleyici bir sistem yapmam lazım. Yaparım da büyük ihtimalle :)

İlk yorumum ağır ses yalıtım bariyeri ile pedal ayaklarına yapılacak titreşim kesici sistemin yeterli olabileceği yönünde ama tabi tam olarak verilere bağlayamıyorum. Zamanla bir fikirlerimde bir değişiklik olursa yine yazarım.
 
Selamlar, sistemi mikser ve kulaklık amfisi üzerine kurduk. 1 piyano, 1 gitar, 1 elektronik davul bağladık ve fena da olmayan bir çalışma yaptık. Çalışmanın sonuna doğru mixer in main out sol çıkışa iPad i bağlayıp kısa da bir kayıt aldım.

Ne olduysa bundan sonra oldu bir 5 dakika sonra tüm kulaklıklarda sol kulaklıktan gelen ses azaldı. Yok olmadı ama yaklaşık %20 seviyelerine kadar indi. Sistemi dinlendirdim, kapattım açtım bir değişiklik yok. Yaptığım denemelerden sonra sorunun amfi ya da kulaklıklar ile ilgili olmadığını, mikserin kulaklık çıkışında olduğunu anladım.

Bu durum neden olmuş olabilir? Benim halledebileceğim basit bir çözüm olabilir mi yoksa mikser illa tamire mi gidecek?
 
Bir başkasına fayda sağlar diye paylaşıyorum, mikseri iyice temizleyince problem ortadan kalktı. İçerisi bayağı toz dolmuş.
 
Behringer kulaklık amfisi ile full kulaklıkla prova alıyorduk ben bekarken evimin bir odasını ayırmıştım...gitarları laptop ve ses kartıyla mixer ya da davulcunun ses kartına yolluyorduk yanlış hatırlamıyorsam...bi ayarlarsanız bir daha stüdyoya gitmenize gerek kalmaz biz baya çalışmıştık o şekilde...

Selamlar, senin önerilerin üzerine kurduk sistemi ve sağolasın güzel de oldu, kablo karmaşası ve kulaklıkların terden ıslanması :D harici bir problem yok. Birkaç prova aldık, ekip büyüdü, 4-5 kişi olduk vs.

Şimdi yeni bir bilgiye ihtiyacım var; Sistemi kurduktan sonra benim amfinin line out tarzı bir çıkışı olmadığını gördüm, bu sebeple pedalları direkt sisteme girdim, fena da olmadı ama içime tam sinmesi için birkaç pedala daha ihtiyaç olacak gibi duruyor. Ayrıca vokal ile ilgili daha önce tecrübem olmadığı için sadece ibanez DE7 delay imi mikser fx send e bağlayıp mikrofona hafif delay vermekten öteye geçemedim (aslında fana da olmadı) bu sebeple sanki bir vokal prosesör tarzı birşey gerekecek gibi. Baterinin sesi tabi dandik kalmakta.. Dijital piyano güzel hoş ama zamanında sampletank kullanmış biri olarak ses bankaları hiçbir zaman yetmiyor :)

Uzun lafın kısası pedal, prosesör şu bu derken bir sürü para harcamak yerine canlı canlı VST kullanmak istesem sistem buna müsade eder mi? Yani tek bilgisayar her alete canlı plug in desteğini verebilir mi? Yoksa bilgisayar, ses kartı sayısını arttırmak mı gerekir? Bu konularda bilgi paylaşırsanız memnun olurum.
 
Kulaklık konusunda uyarmış olmam lazım :) 35-40 dk da bir ara vermek gerekiyordu hatırladığım :)

Pedalboard a bir IR pedalı eklersen hiçbir sıkıntı olmaz sisteme girersin en uygunu mooer radar olur...

Bizde baterist ezdrummer ya da superior drummer kullanırken ben 2. kanaldan amfi simülasyonu için amplitube çalıştırıyordum...amplitube un problemi preset değiştiremiyorsun çalarken, bilgisayardan ayar yapmak için durmak dönmek eğilmek vb gerekir...pedalboard hazırsa ek bir pedalla sahne hazırlığı için daha iyi olur bence...

çok aşırıya kaçmamak kaydı ile vst rahatlıkla kullanılabilir, vst enstruman için güçlü ram, amfi simülasyon içinse güçlü cpu ve dsp si iyi ses kartı gerekir gecikme olmaması için...çok girişli ses kartı olması avantaj burada...

vokale delay reverb davula reverb tarzı şeyler yine aynı proje içinden verilebilir ekstra ses kartı ya da laptop sayısını arttırmak gereksiz bence...

Prova amaçlı bence elinizdekiler yetecektir ek para harcamadan...iyi gitmesine de ayrıca sevindim kolay gelsin...
 
Geri
Üst