Fret uçlarını törpüleme

Elimde Endonezya yapımı bir Jackson var ve fret işçiliği pek iyi değil. Seviye konusunda bir sorun yok ama fret uçları çok yumuşak değil, özellikle soğuk havalarda eli ciddi rahatsız ediyor.

Gitar bakımına meraklıyım, zaten salgın durumlarından lüthiere gitme imkanım da yok, o yüzden kendim icabına bakmaya çalışıyorum. İnternette bolca kaynak mevcut nasıl yapılacağına dair, fakat ege temini konusunda takıldım. Fret bakımı için özel egeler Thomann vs. sitelerde var fakat TR'de sanırım yok veya ben bulamadım. Onun yerine alternatif, fret üçü düzeltmek için kullanabileceğim alet edevat var mıdır, nereden temin edebilirim, bilen var mıdır?

Onun haricinde başka tavsiyesi olan varsa fret üçü düzeltme ile alakalı o da çok yardımcı olur.

Teşekkürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Tırnak törpüsü ile olur mu bir fikri olan var mıdır? 300+ TL vermek iyi bir fikir mi oradaki egelere emin olamadım, özellikle de kullanabilecek miyim emin olmadan.
 
solomusicankara.com sitede mevcut eğeler ... öte yandan daha makul imkanlarla derseniz https://www.hepsiburada.com/safak-kucuk-ege-seti-p-HBV00000C8GSK bu linktekine benzer eğelerde iş görüyor ... fret yuvarlatma ve ele takılan kısımları törpülemede ... ben bunları kullanıyorum sonuç olumlu ... kaynakta nette bol dediğiniz gibi ama yeni fret çakmak ve törpülemek söz konusu ise Three Files 10" Lama Eğe Kalın Diş Fiyatı linktekine benzer sapsız eğe lazım bir tane ...
 
Geri
Üst