Youtube Telif İhlaline Karşı Yapılması Gerekenler

Selamlar
Forumda telif ihlali cezası yiyen birkaç forum üyesinin konusu dışında detaylı bir paylaşım bulamadım. Bilen birileri bu konudaki bilgisini paylaşabilir mi?
Mesela ben backing track üzerine çalmak ve bunu yayınlamak istiyorum. İzlenme sayısı, para kazanma gibi herhangi bir maddi beklentim yok. Para kazanmak için sanırım videoyu yükleme esnasında bir kutucuk işaretleniyormuş.
1) Amacım sadece arkadaş çevreme çaldığım müzikleri dinletmek. Para kazanmak istemezsek, video içerisine reklam göndermelerini de kabul edersek de telif yermiyiz? (Backing track, yada şarkının melodisinden dolayı)
2) Milyon takipçili artık youtuber olmuş olmuş gitarcılar cayır cayır backing trackler üzerine çalarken nasıl telif yemiyorlar? Sadece bu kişiler değil, ders videoları coverlar vs. milyonlarca içerik var. Biliyorsunuz... Bu kişiler nasıl telif cezası yemiyor? Hatta coverladıkları video açıklamalarında telif hakkı sahibini geçtim, sanatçıya en ufak bir kelam bile etmemişler..
3) Telif ihlali yüzünden onbinlerce euro ceza yiyen bile var. Sırf bu sebeple video yüklemeye çekiniyorum.
Youtube üzerinden video paylaşan arkadaşlar nasıl davranıyor? Bu konuda bilginizi ve tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
 
Öncelikle şöyle söyleyeyim teliflerin %98i sizden para talep etmez.video silinir, videonun sesi silinir yada para kazanması açıksa kazanılan para telif sahibine gider. Yani siz backing track üzerine gitar çaldınız diye cebinizden para talep etmez.
 
Gücüm olsa bu müzik endüstrisini üstüne benzin döker yakarım şu haliyle. Tümüyle yaratıcılığı aşındıran, müziği sadece nakde dönüştürmeye dayanan bir düzen kuruldu. Hayır, müzisyenin cebine bir şey girse bu kadar sinirlenmeyeceğim. Eğer müzik endüstrisinin hal-i pür melali hakkında biraz arkaplan istiyorsanız 2014'te sızan şu Sony iç yazışması yeterli: https://sriramk.com/memos/goldberg-music.pdf

Tümüyle yeni müziği öldürmek ve katalogdan para kazanmak üstüne kurulmuş bir düzen. Elbette katalogdan para kazanmak için de işte bu YouTubee cambazlıkları şart. Hepsinin bin belasını işallaaaaa a-miiiin tütütü.
 
Geri
Üst