Washburn Parallaxe

Parallaxe Solar serisi var Ola Englund'un ama bu attığım farklı bir Parallaxe serisinden sanırım

O konuda emin değilim. İlk gitarım Washburn’dü ve beni hiç üzmedi, tabii bu bahsettiğim 20 yıl önceydi şu an nasıl bir kalite anlayışları var bilemiyorum. Yabancı forumlarda hakkında genelde iyi yorumlar var ve üzerindeki donanıma göre fiyatı bence uygun.
 
Siteye göre gitarda güya OFR var ve sap set neck. Sene olmuş 2020, hala saçma site tasarımları ve yanlış bilgiler. Onun dışında şu anki fiyatı iyi ama yurt dışı fiyatı 8500 lira değildir. İndirim yüzdesini arttırmak için önce bindirir bizimkiler.

Almadan önce de gitarı görmen iyi olur, böyle indirimli gitarlarda kozmetik veya işlevsel sıkıntılar olabiliyor.
 
Arkadaşlarım merhabalar. Bir süredir yeni bir gitar almayı planlıyordum. Washburn Parallaxe PXS10FRDLXWB Elektro Gitar - Zuhal Müzik. Washburn'ün bu modeli %50 indirimde karşıma çıktı. Parallaxe serisi kullanan arkadaş var mıdır önerir misiniz bu gitarları metal müzik için?
O gitarı ben satın aldım, kozmetik ufak bi kusuru vardı ama özellikleri ve üzerindeki aksam çok iyiydi. Ürün geldiğinde yorum yapacağım.
 
Merhabalar, gitar geldi. Endonezya yapımı 2013 te üretilmiş bir gitar. Üst eşikteki kilidin kalın mi teline yakın bir yerinde ufak bir boya dökülmesi var diye fiyatını düşük tutmuşlardı almadan önce bunları görüşmüştüm. Fonksiyonel olarak hiçbir problemi yok. Tüm bakımları, ayarları yapılıp pırıl pırıl gönderildi. Klavyesi güzel kaygan bir abanoz klavye. Fretleri yepyeni hiçbir aşınma yok.
Manyetikleri de gıcır gıcır hiçbir paslanma eskime ibaresi yok. Volume ve tone pot larında coil tap var. üstteki sap, alttaki de köprü manyetiğini split coil yapıyor. neck'teki jazz manyetiği çok güzel hassas ve yuvarlak tonlar verebiliyor. Köprüdeki distortion modeli manyetik de güzel. Bu 4. gitarım önceki gitarlarım da fender/esp/epiphone les paul. Yani iyi bir değerlendirme yapabildiğimi düşünüyorum.
Potların dönüşü ve akışkanlığı çok güzel. Hiç zorlanmadan yap gibi dönüyor. Herhangi bir cızırtı yok. Floyd rose yaylarından ve diğer yerlerinden çalarken veya divebomb yaparken ses gelmiyor takılma olmuyor. Benim evdeki favori gitarım Dimarzio satch track ve mojoe manyetik modifikasyonlu bir fender. Bu gitarla o gitarda yapamayacağım hiçbirşey yok gibi. Sadece neck manyetiği satch track kadar single karakterli değil ama coil split yapınca fena olmuyor iş görüyor. Köprü manyetiği güzel hassas, pena dokunuşları ve tuşeyi güzel okuyor sutain ve harmonic ler güzel geliyor.
Gitarın en tuhaf yeri neck/body birleşim yeri. Elim gövdeye hiç takılmadan istersem serçe parmağımla 24. perde ince mi telindeki perdeye basabiliyorum. Elimdeki gitarlardan birisi fender USA, diğeri esp japan. Bu gitarlarla karşılaştırınca hiçbir kalite eksiği göremedim (tabiki japon esp fret işçiliği kadar kenarları pürüzsüz değil ama kötü etki edecek kadar da kalitesiz işçilik yok.) Endonezya yapımı bir gitardan böyle bir kalite inanın hiç beklemiyordum. Gitarın sapı incecik ve gövde birleşim yerinin alışılagelmemiş yapısından dolayı ben sustain ve tone olarak zayıf kalacağını düşünmüştüm. Fakat hiç öyle olmadı. Dünden beri çok şaşkınım durup durup bakıyorum bu gitardan bu sustain ve tone nasıl geliyor diye. Ayrıca washburn'ün böyle kaliteli bir gitar yapıp pazarlama/reklam konularına bu kadar az önem vermesine de şaşkınım.
Not: ben üründeki kozmetik kusurdan dolayı 4100 TL'ye aldım.

Özetle gidin bulun alın, parasına göre çok güzel bir gitar.
Selamlar,
 
SPECIFICATIONS

BODY & CONSTRUCTION
Body Wood
Mahogany
TypeElectric Guitars
StyleDouble Cut Solid Body

NECK
Neck Wood
Maple
FretboardEbony
Number Of Frets24 frets
InlaysSmall dots with Parallaxe inlay at 12th fret
Nutlocking nut
Nut Width43 mm
Scale25-1/2


ELECTRONICS
Controls
1 Volume/1 Tone series/parallel push/pull for each pickup - 3 way toggle
PickupsDuncan USA SH2/TB6
Pickup ConfigurationH / H
Pickup Selector3 way toggle

HARDWARE
Hardware
Black Chrome Hardware
BridgeFloyd Rose with nickel plated brass 34mm block Üzerinde Floyd Rose original ve pirinç 34 millimetre tone bloğu var
TunersBlack Chrome Grover Exclusive 18:1

OTHER
Color
Flame Wine Burst
FinishGloss Finish
StringsD'addario EXL 120 light gauge
 
Ellerindeki tek kalan gitardı o, başka yok yani 😊. Mağazada görmüştüm, kozmetik kusuru var demişlerdi, ben de merak ediyordum neymiş diye. O dediginiz kusur bile sayılmaz doğrusu. Güzel gitar, hayırlı olsun 👍
 
Ellerindeki tek kalan gitardı o, başka yok yani 😊. Mağazada görmüştüm, kozmetik kusuru var demişlerdi, ben de merak ediyordum neymiş diye. O dediginiz kusur bile sayılmaz doğrusu. Güzel gitar, hayırlı olsun 👍
Çok teşekkür ederim. Yaklaşık 5 yıl önce bu tarz indirimleri dore müzik de yapmıştı doları daha düşük bir kurdan sabitleyip ürün satmışlardı. Bu bana ders oldu paramı hazırda tutup bu tarz indirimleri kollayıp fırsatları değerlendirmek lazım. Şimdiki hedefim de sustainiac manyetikli kore yapımı bir schecter almak onun için de fırsatları takip edeceğim.
 
Geri
Üst