Kaç gitarınız var?

Washburn Lyon (2001)
Ibanez RG870QMZ-RDT (2012)

Ibanez'in stok manyetiklerinden ikisini Lyon'a takmama rağmen yine de tatmin olamıyorum. Tok ve daha sert bir ses veremiyor. Acaba potlar 250k da 500k ile mi değiştirmem gerekir. Ibanez Türkiye instagram hesabını bilenleriniz görmüştür. Yakın zamanda paylaştığı Edge köprülü Ibanez UV'yi. Tam istediğim gitar işte
 
Son düzenleme:
Aynen ben de, imkanım olsa geri durmam👏👏👏👏😃 şu Ibanez RG570jb'yi alayım tükenmeden diyordum. Hatta RG655 bile düşündüm ama mecburen amfiye yöneldim. Çünkü 10 senelik amfi ve distortionda fazla takıldıkça sesi bızır bızır anormal değişiyor, hafif çıtırtılar.... amfiden mi kaynaklı hoparlörden mi anlamadım.
Bence önce ampli, o önemli. Gitar daha sık denk geliyor.
 
Halihazırda 1 adedi H+H pickup dizilimli 3 adet Amerikan strat'ım var. Bir dönem 8 adede kadar çıktım ama masraflarla baş edilmiyor. Bana artık gereksiz bir yatırım gibi geliyor. Kaç gitarım olursa olsun hepsinden benzeri tonları almaya çalıştığımı fark ettiğim noktada satmaya başladım. Tabii bugüne kadar alım satım hareketlerinin hepsi zarar. O sebeple çok iyi ( kişiye göre ) 1-2 gitarın olsun, gebertene kadar kulan. Artık bu kafadayım.
 
4 tanesi evde 2 si SRV de satışta olmak üzere 6 tane. Ihtiyaç olayı bir tarafa, obje olarak da aşığım sanırım gitarlara :) Geçmişte tecrübe etmek için, tabi biraz fırsat da olduğu için çok sayıda alıp sattım, 3 haneleri bulmuştur eve giden gelen.. Artık pek uğraşmıyorum, yılda 1 belki 2 değisiklik biraz motivasyon biraz eğlence amaçlı.
 
Uzun zamandır kullanmadığım gitarları elden çıkarttım geçen sene ve şu an 3 elektro gitara düştüm ama sadece birini kullanıyorum, o da Ibanez TM71 semi hollow Talman kasa. Manyetiklerini değiştirmem gerek ama böyle de çok seviyorum gitarı, avatardaki gitarımı (Fender HM Strat) da çok seviyorum ama perdeler ve elektrik aksamının yenilenmesi gerek, hiç elim değmedi bi türlü. Üçüncü gitarım da ilk elektro gitarım olan Epi Les Paul, hatırası var diye tutuyorum.
Talman hariç diğer ikisi duruyor, üstüne eklenenler;
Epiphone Casino
Epiphone PR-6E akustik
Manuel Rodriguez Mod. A klasik
Yamaha Pacifica PAC814V

Ama yakın bi zamanda yeni bir kalıcı gitar alabileceğimi sanmıyorum. Fiyatlar çok uçtu, elimizdekileri satmasak yeter.
 
Ev kullanıcısı olarak;

Jackson KVMG
Dean VMNT Angel Of Deth
Gitardan sayılmayan bir king V kopyası (gövdesini kendim yaptığım/sapı jackson ps4 deneme amaçlı yapılan bir king V kopyası) mevcut.

Toplamda 2,5 tane :)

Bir tane daha mevcut olsun diye (KV2) mücadele veriyorum, ki o bu fetişin zirve noktası ama pek gerçekleşmeyecek gibi duruyor küresel şartlardan dolayı. Malesef firmanın üretim ve fiyatlama politikası çok saçma noktalara ulaştı, büyük ihtimalle iptale doğru gidiyor.
 
Hepsi kullanımda olmak üzere;

5 adet 7 telli
2 adet 6 telli
1 adet 5 telli bas
1 adet akustik

Sebep; farklı akort düzenleri + açgözlülük.

Ayrıca imkanım olsa daha bir ev dolusu gitar, amfi, pedal vs. ekipmanı saniyede yığarım, asla pişman değilim.
Bütün pandemi süreci boyunca kadroya eklenen tek şey 2018'de piyasaya düştüğü ilk günden beri peşinde koştuğum bir adet SR2605 bas oldu. Haricinde ise 2 yıldır doğru dürüst ilgimi çeken başka bir marka/model gitar olmadı.
 
Gitar satın almadım. Fakat bu süreçte elimdeki tüm yarım veya parça pinçik haldeki gitarları bitirdim. Şimdi azaltmaya çalışıyorum. 4-5 gitardan ötesi bende duvar süsü oluyor. Hatta 3 yeter de artar da işte kimi çalmasa da elimin altında olsun vs. Öte yandan amfilerde durum vahim. Özellikle lo-fi ufak lambalı amfilerden çok birikti. Onları da bir temizleyeceğim yakında.
 
Bende de 3,5 gitar var :)
LTD MH-400 NT
LTD MH-1000ET FM
Cort X-TH (Stok)
Cort X-TH (Zimparali halde yatan proje gitari)

Hayallerde de 4 gitar var
ESP E-II Horizon
ESP E-II M-II
Jackson KV2
Jackson USA Select Soloist SL2
 
Son düzenleme:
Şu an 2. Biri Ibanez (HH), diğeri Music Man (HSH)

Bence fazlasıyla yetiyor ama bazen bir Les Paul kasa veya Fishman aktif manyetikli bir Super Strat alsam mı diye düşünmüyor değilim.
 
1 Akustik
1 HH Elektro
1 HSS Elektro

Ama dün aldığım bir kararla akustik dışında ki bütün gitarlarımı satacağım. Motosiklet almaya karar verdim.
 
IMG_20220113_111931.jpg


Az ama öz. Yetiyor bana. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Belki hariçten bir telecasterım olsa fena olmazdı. Bunların dışında annemde kalan 25 yıllık bir tane Prince marka klasiğim var. Gitar çürümüştür kim bilir...
 
Kaç gitar olduğu biraz teferruat aslında. Amatör-hobici arkadaşlara soruyorum: Kaçta kaçını çalıyorsunuz ? Asıl soru bu 🤣
"Gitarlarını satan bilge" diye kitap çıkaracağım. Takma isimle tabii... Yazan: Robin Chakma

Not: Şu ilanı gördüm az önce:
 
Geri
Üst