String muter kullanılmalı mı ?

gitara ilk başladığım zamanlar bahar konserine gelen bir grupta görmüştüm, mor kalın saç lastiği kullanıyordu gitarsit. solo atarken aşağı yukarı da kolay hareket ettirebiliyordu o zaman ne olduğunu anlamamıştım. bence beginner seviyelerde kullanmak iyi değil. tekniği oturttuktan sonra, tappingli sololarda falan güzel olabilir. ama funk ritimlerde parmaklarla susturmayı öğrenmek yine de daha iyi bence
 
Medium boy geldi cırt cırt kısmı nut üstündeki pozisyonu ve fretboard altını kavrıyor orada bir sorun yok. Şöyle garip 2 durum var :

Fretboard a takıp string mute yapınca misal triplet inip çıkıyorum fretwrapın takılığı olduğu yerden ve onun susturduğu tellerden akustik olarak oradan fıtı fıtı diye telin wrap a çarpma sesi geliyor, beni biraz rahatsız etti. İkinci mevzuda wrap fretboard üzerindeyken mute görevini yaparken bir pasaj çaldım daha sonra nut arkasına elimle kaydırıyorum ve kaydıktan sonra nut ile alttaki mi ve si telinin içine 1-2 tanede olsa bunun üzerindeki kumaştan-pamuktan-iplikten (artık herneyse) sıkışıyor ve boş tel basınca acayip kötü bir ses geliyor, teli kaldırıp ip gibi şeyi çıkarıp nut ı üflemem gerekti bir kaç kere, üst üste denedim durum aynı.

Bana geldiğinde üzerinde 1-2 parça ip fırlamıştı, ucuz tshirt alınca kenarından fırlayan ipler gibi, çakmak ile ufalttım bu arada.
Sizce iade yolu gözüktümü yoksa yenisimi istemeleyim.
 
Eğer üst eşikte susturucu olarak işini istediğiniz gibi yapıyorsa kullanın gitsin derim. Yine de içinize sinmediyse iade ya da değişim talep edebilirsiniz tabi ki. Ben tapping içerikli bir şeyler kaydedecek olduğumda headstock’dan aşağı kaydırmadan doğrudan söküp tuşe üzerinde istediğim yerden tekrar takıyorum. Çünkü sizin de fark ettiğiniz üzere malum, iplik bırakıyor orada burada.
 
Geri
Üst