Gitar klavyesindeki sorun

Herkese merhaba uzun zamandır gitar arıyordum. Dün gitarımı almış bulunmaktayım. Dore de gitarı baya bir incelememe rağmen gözümden aşağıdaki resimdeki hatalar kaçmış. Bu bir hatamıdır sorunudur bilemiyorum tabi. Resimlere bakarak bana yardımcı olabilir misiniz? Gitar Schecter blackjack sls c-1 (Gitar ikinci el değil bu arada)
 

Dosyalar

  • IMG_1144.jpeg
    IMG_1144.jpeg
    414.1 KB · Gösterim: 234
  • IMG_1146.jpeg
    IMG_1146.jpeg
    424.8 KB · Gösterim: 223
Gitar indirimde miydi? Muhtemelen öyledir, çünkü eski seri bu gitarlar. Çok takılacak kusurlar değil ama depolarında ve özellikle vitrinlerinde bilmem kaç senedir duran gitarlarda böyle sıkıntılar olabiliyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
evet indirimli gitar muhtemelen 5-6 yıldır vitrindedir. değişim talep etmek istiyorum ancak bu pasif manyertikli bir gitar bunun aktif olanı mevcut. O kusursuz bununsa sesini sevdim. Çok arada derede kaldım. Zamanla çaldıkça o girinti olan yer beni rahatsız ederim bilemiyorum. Veya oradaki girinti çaldıkça parmak bastıkça klavyeye zarar verir mi bilemiyorum. Sanırım en iyisi aktif manyetikli olnala değiştirmek gibi duruyor.
 
Rahatsızlık verebilir çalarken, size kalmış ama klavyeye bir zararı olmaz, binding kısmında sıkıntı sonuçta. Onun dışında aktif manyetikli modelde de sıkıntı olmadığı muamma, sonuçta bu gitar da oradayken kusursuz gelmiş.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
doğru hakılısınız ama yinede gidip o gitarı inceleyip baya çalıp içime sinerse değiştiricem yoksa bunu kullancağım. Birde niye kore gitarlar alıyoruz en minimumda çünkü çin ve Endonezya olanlara göre işçilik iyi olsun diye. Şimi bu mal kore ve işçilik içime sinmiyor. o halde gidip yarı fiyatına Endonezya almak daha mantıklı geliyor.
 
5-6 yıldır vitrinde duran gitarın işçiliğine çok laf etmemek lazım. Özellikle ilk fotoğraftaki bariz vuruk izi. Yarı fiyata alacağınız Endonezya gitarlarda ise sadece üretim yeri değil, kullanılan donanım da farklı olacaktır.
 
Birşeyi daha merak ediyorum benim gitarda kuru kafa mevcut klavyede aktif olanı aynı model olmasına rağmen nokta lar var klavyede. Böyle bir fark üretim yılından mı kaynaklıdır?
 
Hatırladığım kadarıyla noktalı inlay olanın klavyesi compound radius şeklinde, diğeri 14" radius olması lazım. Kuru kafalı daha eski üretim.
 
Peki compund radius dediğiniz 12-16 inç radius olan değil mi? Daha iyi veya kötü deme durmumuz var mı? Farkı nedir?
Evet, Schecter gitarlarda 12-16 inç yapılıyor. Şöyle söyleyeyim, düşük inçte bareli akor basmak daha rahat oluyor ve ele daha güzel oturuyor. Yüksek inçte ise klavye daha düzleştiği için bend yapıldığında tellerin fretlere değme ihtimali azalıyor. Mesela 7,25 inçli Fender'de ince mi telinde bend yapabilmek için tel klavyeden uzak olmalı, çünkü tel yukarı kaldırıldığında klavyenin yüksek yerine denk geliyor ve titreşim bitiyor. Koyduğum görselden daha iyi anlaşılacaktır. Modern "heavy" gitarlarda zaten en düşük 12 inç kullanıyor.

Kısacası, compound radius'un bence tek dezavantajı, tel yüksekliği 12. perde ve sonrasında çok iyiyken, özellikle ilk ve son telde normal radiuslu bir gitara göre ilk perdelerde tellerin bir tık daha yüksek kalması. Çünkü orada eğim daha fazla ama ahım şahım bir durum değil. Ha bir de şu olabilir, muhtemelen fret tesviye ve değişim işlerinde işçilik ücreti daha fazladır.
 

Dosyalar

  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    46.6 KB · Gösterim: 198
Kişiye ve kullanıma göre değişir. Tek bir doğru olsaydı zaten sadece onu yaparlardı. :)

Ben compound seviyorum mesela, varsın ince mi teli ilk 5-7 perdede 0,1-0,2 mm yüksek olsun. Kalın mi tarafı zaten çok fark ettirmiyor. Tamir, bakım ücretini ise bilmiyorum. Varsın biraz fazla olsun, zaten 5 yıldan önce bir şey olmaz fretlere. Tabi düzgün kullanmak da önemli, mesela paslı tellerle çalınırsa 1 senede bile erir fretler.
 
denenmiş beğenilmiş bir gitar ufak ama mide bulandıran bir kusuru da indirimle giderilmediyse en güzeli metalupyourass 'in dediği gibi aktif alınabilir fazla fiyat farkı yoksa ... olmadı sonrasında pasif manyetiklere geçme imkanı da var ... her iki şekilde de hayırlı olsun diyorum ...
 
denenmiş beğenilmiş bir gitar ufak ama mide bulandıran bir kusuru da indirimle giderilmediyse en güzeli metalupyourass 'in dediği gibi aktif alınabilir fazla fiyat farkı yoksa ... olmadı sonrasında pasif manyetiklere geçme imkanı da var ... her iki şekilde de hayırlı olsun diyorum ...
çok teşekkür ederim aktif olan daha ucuzdu ilginç bi şekilde ama tertemiz bir gitardı. Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.
 
Geri
Üst