Righteous Kill

RighteousKill_Poster.jpg


al_pacino.jpg


David Fisk ve Thomas Cowan New York Polis Teşkilatı'nda görev yapan iki polistir. 30 yıllık hizmetten sonra, emekliye ayrılmayı bekleyen iki ortak, rozetlerini sandıkları gibi kolaylıkla teslim edemeyecekerdir. Onları sırlarla dolu bir cinayeti çözme işi beklemektedir.

New York'ta bilinen bir kadın tacirinin cesedi ile karşılaştıklarında, daha önce işlenen bir cinayetle benzerliğini görürler. Ancak cinayetler burada bitmez. Suç dünyasından isimler birer birer aynı yöntemlerle öldürülmeye başlanır. Tüm ipuçları bir seri katili işaret etmektedir. Ancak bu seri katil yalnızca suçluları öldüren ve polisin yapamadığını kendi yapmaya karar veren bir katildir.

Mevzu falan herşey bir yana tabii ki filmin adını duyduğumuzda bizi heyecanlandıran, hatta benim dizlerimi titreten olay iki büyük üstadın yanyana oynayacak olması. Daha önce "Godfather 2" ve "Heat" filmlerinde de bu iki büyük isim başrol oynasa da "Heat" teki restoran ve final sahnesi dışında karşılıklı izleyememiştik. Bu filmde bol bol Pacino & DeNiro diyaloğuna şahit olacağız galiba. Yönetmen koltuğundaki, bana göre oldukça kötü bir film olan Pacino'lu 88 Minutes'i yönetmiş Jon Avnet ismi korkutsa da olsun.
Hani futbolda yorumlar vardır ya "bu takım teknik direktörsüz taktiksiz sahaya çıksın, kafalarına göre oynasınlar yine bu maçı alır" diye. Aynı şekilde bu iki isim kamera karşısına geçsin, ellerine ilkokul müsameresinden bozma bir senaryo verin yine ağızlar açık izletirler kendilerini :D

IMDB'de USA gösterim tarihi 12 Eylül yazıyor. Daha vaktimiz var yani. Fragman için buyrun:
http://www.imdb.com/title/tt1034331/trailers-me707009261
 
Amerika'da gösterime girdi film ve pekte beklenen ilgiyi görmemiş duyduğuma göre. Tipik polisiye filmi olduğunu bildiğim halde bu ikili için yaklaşık bir senedir bu filmi beklemekteyim. Önceleri en kötü Heat tadında birşey çıkar diyordum amma velakin beklentileri düşürmekte fayda var zira pekte coşkun bi film beklemiyor bizi. Pacino ve DeNiro tabiki kotarır filmi ama ikisi de son yıllarda zaten gereksiz filmlerde rol alıyor. Bari bu defa adam gibi bir senaryo seçmiş olsalar.

Şinci Pacino'nun son birkaç filmine bakıyorum. 97'de rol aldığı The Devil's Advocate'ten beri bir tane alıp götüren adamı yerle bir eden filmi yok. Belki Insomnia ve Venedik Taciri diğerlerinden biraz ayrılabilir. Ancak geri kalanların topu deyim yerindeyse beş para etmez, lüzumsuz filmler.


De Niro'ya gelirsek, o da Al Pacino kadar olmasada son dönemde dengesiz filmlerde rol almış, Hide And Seek , Godsend , The Bridge of San Luis Rey ve Showtime en dayanılmaz olanları. The Good Shepherd ve Stardust diğerlerine nazaran yine iyi filmler denilebilir. Bir de What Just Happened? adında bir komedi filmi var rol aldığı ve bu film son dönemde en merak ettiğim filmlerden biri.(laf aramızda kadrosu efsane)


Böyle olunca insan ister istemez yeter diyor. Sahalara çılgın attıran bi dönüş istiyoruz. Hatta Scorsese& De Niro filmi istiyorum lan ben :D . Pacino'da gitsin Sidney Lumet'yle çeksin :D .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Kötüydü hakkaten beklediğim gibi. Anlamadığım şey Al Pacino daha önce bu Jon Avnet denilen adamla "88 Minutes" denen, sonu yine 15. dakikada tahmin edilen berbat filmde çalışmışsın. Tekrar nasıl aynı boku yiyorsun. Filmin yapımcılarına şaşmıştım Al Pacino ve Robert De Niro gibi iki büyük üstadı ikna edip nasıl böyle bir yönetmenle çalışabiliyorlar diye. Meğersem yapımcı da Jon Avnet'miş.

Yine de dediğim gibi iki büyük üstadı beyazperde de aynı sahneler içinde izlemek için maalesef elimizdeki tek şans bu. Bile bile lades olucazktık olduk ta.

Son sözüm de final sahnesinde beni koparan korsan DVD izliyormuşum gibi hissettiren altyazı sorumlusu insanlara... Polis vurulmuştur diğer polis telsizden anons eder:

-Officer down, officer down. Need Ambulance
çeviri:
-Memur bey yere eğilin, memur bey yere eğilin. Ambulans gönderin.

Allah bildiği gibi yapsın sizi ne diyeyim. :D
 
Filmi izleyebildim sonunda. Ama aynen beklediğim ve yorumlardan okuduğum gibi tamamen klişe bir film. 2 tane baba oyuncu var ama gerçekten kötü bir senaryo var ortada.

Filmin başından sonuna kadar birbirlerinden ayrılmıyorlar Al Pacino ve De Niro ikilisi ama keşke onların yerine başka oyuncular olsaymışta bu iki dev adamı böyle sıradan bir senaryoda görmeseymişiz dedim her sahneden sonra. Özetleyecek olursam, film direk gece yarısı televizyonlarda yayınlanan actionsız bir suç filmi modunda diyebilirim.
 
paraya ihityaçları vardı heralde niye bukadar klişe bir seneryoyla karşımıza çıktılar anlamadım sırf bu ikili için izlediğim bir film.
 
Ekşisözlük'teki Righteous Kill başlığından bir alıntı yapmak istiyorum:

"pacino - de niro markalarının altında ezilmiş bir yapım. adamlar resmen 3 gömlek fazla gelmiş filme. o ikisinin yerine ashton kutcher - seann william scott olsa yine kurtarırdı bu filmi çok rahat."

"Pacino-De Niro"yu görünce resmen heyecanlanmıştım, ama hiç tatmin edici bir film değildi. Gerçekten kotarması zor roller değillerdi ve son derece sıradan bir senaryo vardı. Yani bu iki ismin ustalığı adına hiçbir şey göremedim. Birazcık seçici davransalarmış keşke. :?
 
fulya_m_o_r demiş ki:
Ekşisözlük'teki Righteous Kill başlığından bir alıntı yapmak istiyorum:

"pacino - de niro markalarının altında ezilmiş bir yapım. adamlar resmen 3 gömlek fazla gelmiş filme. o ikisinin yerine ashton kutcher - seann william scott olsa yine kurtarırdı bu filmi çok rahat."

"Pacino-De Niro"yu görünce resmen heyecanlanmıştım, ama hiç tatmin edici bir film değildi. Gerçekten kotarması zor roller değillerdi ve son derece sıradan bir senaryo vardı. Yani bu iki ismin ustalığı adına hiçbir şey göremedim. Birazcık seçici davransalarmış keşke. :?

Aynen öyleydi işte. :)
 
Geri
Üst