Hangi Ses kartı ?

Merhaba Forum,
Ses kartı arayışı içerisindeyim fazla bilgim yok ses kartları hakkında arkadaşlarımın önerilerine göre presonus ve focusrite markalarından ürün bakmaktayım. 2 mik girişi benim işimi görecektir. Aşşağıya 2 link koyacağım benim bulduğum onlardan hangisi daha iyidir sebebi ile belirtiseniz veya önerebileceğiniz başka modelleri varsa bu markaların çok memnun olurum.

Presonus
focusrite
focusrite
 
Son düzenleme:
gözün kapalı EMU 0404 usb 2.0 diyecektim ...ama fiyatını görünce pek birşey diyemiycem .. 500 TLye almıştım şimdi ne hale gelmiş ...bende mevcut çok memnun kaldım ... duyduğumu aynen alabiliyorum ... mikrofonda (carol mikrofonum var )pek tatmin etmedi ama daha iyi bir aletle çok iyi sonuçlar alınacağından eminim ... elektrogitarda temiz ton,distortion harika kayıtlar çıkarıyor... ama linkteki E-MU 0202 USB 2.0 Audio interface Ses Kartı 0202 yi önerebilirim alternatif ... senin seçimlerini pek tecrübe etmedim ... yorumlarda ne diyorlar acaba satış sitelerinde ... onlar yol gösterebilir...
 
Uzun zamandır ses kartı kullanmadım, zamanında bir iki adet eskitmiştim ama bildiğim şu var, yeni nesil tercih etmen senin için daha iyi olacaktır, yıllar sonra bile güncelleme çıkması kullanman ya da halen üretiliyor olması kolay satman için önemli. Bunlardan bildiğim kadarıyla focusrite 3. gen daha yeni olan oluyor, iki markanın da converter ları iyidir, işini rahatlıkla görür, 2 mikrofon girişi demişsin o sebeple 2i2, yok biri elektrik gitar için line giriş yeter diyorsan soloyu al geç. Bir de gördüğüm kadarıyla fiyatlar da uygunmuş neredeyse yurt dışı fiyatına satıyorlar focusrite ları, döviz artışından etkilenmeden al derim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkür ederim yantılarınız için EMU modeli acaba en iyilerinden mi? çoğu yerde önerildiğini gördümde şuan eledim diğer seçenekleri 2 seçenek kaldı EMU modeli ile 2i2 modeli hangisini tavsiye edersiniz bunlardan?
 
Ben 2i2 kullanıyorum, oldukça memnunum sadece kablosunda temassızlık olduğunu düşünüyorum ama usb portlarından dolayı olabilir. Yine de fiyatına göre oldukça kullanışlı görünüyor. Öteki model hakkında bilgim yok. Aynı zamanda 2i2 modelleri oldukça revaçta. Yabancı milyon takipçili youtuber'ların bile sürekli kullandığına denk geliyorum.
 
Mac ile kullanacaksan 2i2 Focusrite, Cubase ile kullanacaksan ur22 mkii, studio one ile kullanacaksan Presonus. Maddi durumun iyiyse Apollo ya da Babyface daha profesyonel tercihler olur. Ayrıca büyük ölçüde plugin sorununu da çözmüş olursun.
 
Teşekkür ederim yantılarınız için EMU modeli acaba en iyilerinden mi? çoğu yerde önerildiğini gördümde şuan eledim diğer seçenekleri 2 seçenek kaldı EMU modeli ile 2i2 modeli hangisini tavsiye edersiniz bunlardan?
E-MU ses kartları Win7'den sonraki Win sürümleri ile driver'ı olmadığı için full kapasite çalışmaz. Örneğin Win10'da mikser ara yüzü çalışmaz vs. Mac'de de aynı sorunun olacağını tahmin ediyorum. Tercihinizi yaparken bunu dikkate alın.
 
Merhabalar. Line 6 Pod UX2/1 , Steinberg ur22 mk2 ve Focusrite Scarlett 2i2 Gen 3 birbirine yakın fiyat aralıklarındaki seçenekler. Bunların arasından herhangi birini tecrübe edinen varsa yorumlarını merak ediyorum. Line 6 UX2 Diğerlerine nazaran daha az adı geçen seçenek. Artı ve eksilerini merak ettim açıkçası. Daha çok gitar kaydı için kullanılacak. Çok güçlü bir bilgisayarda kullanmayacağım. i3 ya da i5 işlemcili 4/8 GB ram'li bir laptop edineceğim. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden teşekkürler.
 
Geri
Üst