USB Ses kartı ve android telefon ile elektro gitar çalmak?

Merhaba arkadaşlar. Korona virüsü sebebiyle apartopar memleketime dönüp pedalımı yurtta bırakmamdan dolayı gitarı elime tekrar alabilmek için bir yöntem buldum internette. Resimde gösterdiğim tarzda usb ses kartları ile android telefonlara bağlayıp deplike tarzı uygulamalar ile kullanıldığını öğrendim ve resimdeki ses kartından sipariş verdim. İrig'e de param yetmedi malesef... Ben kulaklık ile çalmayı düşünüyorum. Bu yöntemi daha önce deneyen var mı???
 

Dosyalar

  • saddad.jpg
    saddad.jpg
    30.8 KB · Gösterim: 226
Ben Joyo İ-plug ile yıllarca telefondan efekt almaya çalıştım. Android 4 varken birkaç alternatif denedim, aşırı lag vardı. Android 5'te düzelecek diye söylenti vardı, hatta bu programlardan birisi o lag'in yeni android ile geçeceğini söyledi. Android 5 geldi, yine olmadı. Android 6 telefonu olan biriyle denedim, yine lag. Pes ettim.

Yeni telefonumda kulaklık çıkışı olmadığı için android 9 ve 10'da deneyemedim, 11de de deneyemeyeceğim gibi duruyor.
Deplike'de çalışmaya başlayan bir arkadaşa durumları sordum, android'de çözülemiyor demişti. Ben de Android'de efekt almaktan umudu kestim :)


-ios.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
İşte bende onu soruyorum izlediğim videolarda ses gayet temizdi ve gecikme yoktu? Birde joyoda kulaklık girişi var o işinizi görmüyor mu?
 
Telefonla i-Plug bağlantısı link jack'ı üzerinden yapılıyor. Kulaklık çıkışı olarak kastettiğim şey telefonlardaki 3.5mm jack.
Tabi şu anda hatırladım, usb to 3.5mm converter vardı :) Kullanmadığım için kutulardan birine atmış olmalıyım.

Bağlantıyı benim gibi yapmayacağın için bendeki kadar yüksek gecikme yaşayacağını sanmam. Hatta daha düşük gecikme için Deplike artık "usb to guitar" cihazlar öneriyor:
Ama android mimarisi uygun değil diye hatırlıyorum.
 
Geri
Üst