elixie telde çıkan sorun(yine) mağduriyet

Merhabalar. Daha bir kaç gün önce akustik gitarıma elixir tel aldım tel sıkıntısız geldi ama la teli diğer tellerinden farklı gibiydi. Tonu daha kapalıydı ve rengi daha koyuydu. Bu sabah elime aldığımda telin resmen pas tuttuğunu gördüm
image.jpg

Ve daha öncesinde elektro gitarım için de bir kere almıştım ve la teli bir hafta olmadan kopmuştu. İade etsem kabul edeceklerini düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
Mydukkan konusunda ben de olumlu yorumlara katılıyorum. Yakın zamanda oksitlenmiş bir tel teslim aldım, böyle şeyler olabiliyor. Firmanın müşteri hizmetleri böyle durumlarda hızlı çözüm sunuyor. Dolayısıyla tavsiye etmek yanlış olmaz.
 
Ben de bir iki kere tel iade yaptım sormuyorlar bile direkt değiştirirler bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Bunlar sonuçta okyanus ötesinden geliyor üstüne burda da bir süre bekliyor. Olabilir bazen normaldir.
 
İçime kurt düştü, bundan 4 yıl önce gitarıma lokal bir esnaftan tel alacaktım (Mersin akdeniz müzik, kapattı) kasaya vardığımda bana dur onu alma o tel bayatlamıştır deyip başka tel vermişti. O gün bugündür bu konuda pinpirikliyim.
 
İlk duyduğumda çok şaşırmıştım tel bayatlaması durumuna, ben de naylon paketli tel açılmadığı sürece bir şey olmaz sanıyordum. Sizin elixire benzer şekilde, dore den aldığım rotosound bayat geldi. İletişim kurdum, Whatsapptan fotoğraflarını istediler, bayat olmadığından emin oldukları başka bir marka ile değişim yapıp fiyat farkını da para iadesi yaptılar. Çok hızlı reaksiyon almaları onlar için sık yaşanan bir durum olduğu izlenimini uyandırdı bende.
2 paket almıştım, biri kullanımda biri yedek, kuşkulandım açılmamış paketi de açtım, o da kusurlu çıktı, iade göndermeme gerek olmadığını söylediler.
 
Elixir tel kolay kolay bayatlamaz. Adamlar zaten açık bir dosyaya koyuyor tellerini, bu eskimeme olayına güvendikleri için. Geçenlerde elixir tel almıştım, içinden kampanyaya katılma kodu çıktı. Şaşırdım, araştırdım internetten. Kampanyanın son katılım tarihinden tam olarak 2 sene geçmişti. Tel belki de 3 yıllıktı ama taktım, standart kullanım süremde kullandım.

Mydukkan'dan ise 2-3 sene önce 12 telli akustik için tel almıştım, markayı unuttum ama elixir değil. Birkaç tel paslı çıkmıştı bölüm bölüm. Durumu ilettim, ellerinde o marka telden kalmadığını ve istersem şu teli (cleartone marka) gönderebileceklerini veya kendimin seçebileceğini söylediler. Sonuç olarak aldığım telden 3 kat daha pahalı olan cleartone'u yolladılar.
 
6 sene önce indirimde 4 paket elixir almıştım hala 2 paketi duruyor. 1 tanesini de çook uzun süre değiştirmedim diye değiştirmiştim laf olsun diye :D hiçbişey olmuyor tellere valla.
 
Geri
Üst