Novation Launchkey Mini - Tuş Sorunu

Selam arkadaşlar,

Elimde bir Novation Launchkey Mini var, canavar gibi çalışan alet nedense bugün bağladığımda 25. tuş (en sağdaki, do notasına tekabül eden) tuş çalışmıyordu. Açıp içine baktım devresinde bir sorun yok gibi. 3 farklı dawda denedim, o tuşu hiç biri tanımadı. Firmwareini update ettim gene bir sonuca ulaşamadım. Daha önce başına böyle bir şey gelmiş veya muhtemel sebepleri hakkında fikri olan var mıdır ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
neyse ben hallettim, işi düşen olur da buraya rastlar diye güncelliyorum.

Midi klavyelerde kronik bir problemmiş. "dead key" olarak geçiyor. klavyenin modeline göre pek çok basit çözümü mevcut, youtubeda videoları var. Tuşların altındaki kauçuk kısmın devreye temas ettiği yerlere kurşun kalem tatbik ederek veya o kısımları alkol ile temizleyerek çözebilirsiniz. Novation Launchkey Mini için kurşun kalem yöntemi işe yaramadı, alkolle devreyi temizledim çözüldü.
 
Çözümü de paylaşmanız güzel olmuş.

Bir kaç gün önce alesis q49 için de benzer bir problem yaşamıştım. Tuşu ana iskelete sabitleyen bir tırnak var. Bu tırnağı kaplayan bir de kauçuk parça var. Bir tuşun kauçuğu düşmüş. Yerine takınca bir sorun kalmadı.
 
Geri
Üst