Günlük Çalışma Rutini Hakkında

Değerli forum üyeleri;

Uzun süredir günlük olarak yoğun bir egzersiz programı uyguluyorum ozel ders aliyorum ve selim isikin metodunu takip ediyorum calisma düzenim kabaca şu şekilde;

Hergün
1-teori (gamlar, klavyede notalar, akor kurulumlari, akor siralamalari vb)
2-kromatik egzersizler
3-tel atlama egzersizleri
4-akor geçisleri
5-akorlarda ritm calismalari
6-arpej calismalari
7-bare akor calismalar
8-o hafta icin calismam gereken odev (teori veya ezgersiz)

Gün aşırı;
1. gün,
Tremolo picking
Pull off
Selim ısigin metodunda geride kalan ve temiz yapamadigim egzersizler (gam egzersizlerden tutun da temiz calamadigim bolum sonu parcalarina kadar geniş bir yelpaze)

2. Gun
Hammer on
Üclemeler
Mekanik egzersizler

Ve bunlarin uzerine hali hazirda calistigim 2 parça.

(Her egzersiz icin metronomu peyderpey yukseltiyorum)

Şimdi gelelim yaşadığım açmazlara;
1-bu calisma stili ile uzun suredir calistigim icin tıkanmıs vaziyetteyim ilerleme durdu. Ya da bana oyle geliyor.

2-her gun bir teknigi azar azar calisinca o alanda ilerleme cok yavas oluyor. Ornegin bir parcanin girisindeki tremolo picking kismi 1 aydir elimde oyalaniyor

Sizce;
Gunluk isinmadan sonra hergun bir konuda mı yogunlasmaliyim,yoksa bu sisteme devam mi etmeliyim?
Hocam israrla bu sistemi oneriyor ama iyi bir muzisyen olmasina rağmen iyi bir egitmen olmadigi icin cok guvenemiyoum. ilerlememin durdugunu dusunuyorum. Ayrica uzun suredir bu sekide calismanin verdigi bir bıkkınlıkta oluşmaya başladı. Bunu nasıl aşabilirim veya siz nasıl çalısiyor ve ilerliyorsunuz veya ilerlediniz? Tavsiyelere ve yorumlara çok ihtiyacim var teşekkurler.
 
Öncelikle bu kadar katı disiplinle enstrüman öğrenmeye şahsen karşıyım. Bıkkınlığı aşmak ve aynı zamanda tecrübeyi de artırmak için yapılabilecek çok güzel bir şey var: Doğaçlama! Öğrendiğiniz teknikleri kullanarak doğaçlama yapabilirsiniz. Bu sayede hem eğlenir hem öğrendiklerinizi pekiştirirsiniz. Ama burada bence teknik kısma çok yüklenmemek gerekiyor. Önemli olan doğaçlama sırasında çıkan notalardan ve cümlelerden zevk almak, anlamlı cümleler kurabilmek. Teknik detaylar daha çok süs gibi kalmalı diye düşünüyorum.
 
5 yaşında ailelerinden alınıp ileride olimpik madalya getirsin diye Sibirya'da ağır koşullarda robot gibi çalıştırılan makinalaşmış SSCB sporcuları aklıma geldi .... kardeş yapma etme, bu kadar ironman egzersizi gibi zorlama, hem yorulur hem müzikten bıkarsın.... temel teknik ve bilgileri öğren sonra sevdiğin şeyleri çal, iyi öğrenmediğin şeyler zaten çalarken karşına engel olarak çıkacaktır onlara odaklan....
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Attigim posttan gunde 10 saat calisiyormusum gibi bir anlam cikmis gibi gorunuyor. Yanlis anlamaya sebebiyet vermeyeyim bu bahsettiklerim gunde toplam 3.5 saat suruyor. Hepsi 10-15 er dakikalik partlar seklinde. Bence bir ensturmani ogrenmek icin de bu kadar calismanin abarti olmadigini dusunuyorum. Forumda benden fazla calisanlar illa ki vardir. Parca calisma konusunda ise her gun parca calisiyorum zaten.

Aslinda ozetle sormak istedigim su;
Ornegin hergun 10 dk hammer on calismak mi yoksa 1 hafta gece gunduz hammer on calisip ertesi hafta baska bir sey calismak mi?
 
Bu şekilde çalışmanda bir sakınca göremedim ben. Tıkanıklık dediğin yeri biraz açabilir misin?( zor pasajlarda hızlanamıyorum, çaldığım şeylerin armonik yapısını anlayamıyorum, kendim bir şeyler katmaya çalıştığımda olmuyor veya hoşuma gitmiyor, müzik teorisini tam oturtamıyorm vb.)
 
Geri
Üst