xlr cikis ile ilgili bir soru

merhabalar

forumda yeniyim, belki en uygun yere açamamış olabilirim başlığı,
eğer öyleyse şimdiden özür dilerim.

kafamı karıştıran bir sorun var.Şöyle ki;

Analog pedallarımdan memnun olduğum için , onları bilgisayara kayıt yaparken de kullanmak istiyordum.Bunun için bir mixer (behringer 1202) ve de bir di(behringer ultra g) satın aldım.

Performanslarından gayet memnundum.Ses kartım şimdilik creative sb live.Ancak forumda okuduğum bir iki şey dediğim gibi aklımı karıştırdı.

1)Mikserin main out'undan ses kartıma çıkıyordum.Bir yerlerde bir arkadaş bunun yapılabilecek büyük bir hata olduğunu yazmış.Bu doğru mudur?Doğru çıkış nasıl olmalı?

2)Bu di in cıkısı xlr.Ama sinyal olarak gitar sesi taşıyor.Mic girişli ses kartlarındaki xlr la bu di i bağlarsam doğru yapmış olur muyum?Yani xlr cıkışa gelen ses gitar sinyali ise bu kartı yakar mı yahut sese etki eder mi?

Umarım sorunumu doğru anlatabilmişimdir.Şimdiden teşekkürler , herkese merhaba.
 
Bir hata değil ancak volume kontrolünde problem yaşayablrsn ses kartını yakma ihtimali var... o yüzdn rec out'tn da alablrsn çıkışı..

di box'a gelince ztn onlar gitardan gelen sesi güçlendirip toplayp xlr ile yollamak içn yapılmştr.. o yüzden yakma gbi bi problem olmaz ki olsa bile o di box'un değil mixerin problemidir. mixerdn kartı yakıcak derecede çıkış vermemen lazm...
 
Geri
Üst