Switch sorunu

Aslında tam switch sorunu mu bilmiyorum ama köprü manyetiğim humbucker ve orta manyetik ise single. Köprü pozisyonuna aldığımda normal humbucker çalışıyor ama benim potansım push push potans yani bir bastığımda köprü manyetiği olarak humbucker bir kere daha bastığımda single çalışıyor. Fakat ben switchimi köprü ve orta manyetiğin çalışması gereken konuma getirdiğimde potansa iki şekilde de dokunsam ses değişmiyor. Sorunu anlamadım yardım edebilecek var mı?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bir gitarda pot humbucker vaziyetindeyken ikinci pozisyona geçince mevcut olan humbucker, single olarak mı çalışmaya başlar her gitar için?

Yani switch ikinci pozisyondayken hiç bir gitar humbucker + single olarak çalışamaz mı? Bu arada babam ile potansı değiştirmiştik ama bağlantılarla oynamadık.
 
İki türlü de yapılabilir. Gitar üreticileri nasıl tercih ediyor bilmiyorum. Hepsi aynı şekilde üretmiyordur bence. Devrenin nasıl kurulduğuna bağlı.

Örneğin aşağıdaki görselde ikinci pozisyonda normalde coillerden birini orta manyetikle beraber çalıştırırken, push-pull kullanıldığında diğer coilin orta manyetikle çalıştırıldığını ifade ediyor. Benzer şekilde humbucker olarak çalıştırırken single'a döndürmek de mümkündür.

Tornavida vb ile mıknatıslara dokunarak o an hangi coillerin çalıştığını anlayabilirsiniz.

HSH_5-way_push-pull_stacked-single.jpg
 
Geri
Üst