Gitarı nasıl bırakmalıyım ?

Merhabalar herkese forumda yüksek ihtimal bu konu konuşulmuştur ama arama yaparken ne yazacağımı bilemedim muhafaza vb yazdım ama gözüme çarpmadı herhalde.
Üniversite sınavına calıstıgım icin gitarla hiç ilgilenemiyorum stant üzerinde öylece duruyor ama bildigime göre ortalama tellerin sapa gitara uyguladıgı kuvvet 45-50kg

Stant üzerinde dururken telleri bol mu bırakmalıyım yoksa 45-50kg bir şey yapmaz öyle takılsın mı kendi kendine ?

Gitarın skalası 25.5" ek olarak tellerim ELIXIR Optiweb .010-.046
 
Ben uzun süre sakladığım gitarlarımı çok değil, yarım ton düşürüyorum. Olayın teorik ilimine bilimine giremeyeceğim ama ampirik gözlem yöntemi ile bu şekilde daha az truss rod ayarı yapma ihtiyacıyla karşılaştığımı söyleyebilirim :)
 
Merhaba,
Gitarınızın herhangi bir ayarı ile oynamanıza gerek yok, truss rod dediğimiz mekanizma zaten gitar telinin yarattığı baskıyı dengelemektedir. Bu şekilde yarım ton düşürdüğünüzde aslında truss rod'un sapa geri yönde dengesiz bir kuvvet uygulamasına sebep olmaktasınız. Yani gitarınızı normal akortlu hali ile bırakabilirsiniz. Fazla toz ve rutubete maruz kalmadığı sürece gitarınız, tellerinden ötürü deforme olmaz çünkü temelde gitarınızın tam olarak yapısı bu denge üzerine kuruludur. Ancak telleriniz hava ile temas ettiği için bir miktar tondan kaybeder. Gerçi optiweb'in bu konuda bir hayli dayanıklı olduğu yorumlarını okudum ancak kendim nanoweb kullandığım için tecrübe etme şansım olmadı.

Üniversite sınavında başarılar...
 
Bence tel sorun değil, değiştirir atarsın. Eğer uzun aylar duracaksa herşeyden önce kılıfa koymalı derim ... bir de arada çıkarıp 10 dakika bile olsa tıngırdatıp muhtelif switch, volume, ton ayarlarıyla oynamak knob'ların ve iç aksamın okside olmaması açısından faydalı olabilir. Nice volume düğmesi gördüm 2 ay el değmedi diye hışır hışır etmeye başlar....
 
Kadir sende sanırım hardcase vardı. Eğer birkaç ay hiç gitara dokunmayacaksan koy içine, hiçbir şey olmaz ama case olmasına rağmen stantta duracaksa zaten arada bir çalacaksın demektir. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Kadir sende sanırım hardcase vardı. Eğer birkaç ay hiç gitara dokunmayacaksan koy içine, hiçbir şey olmaz ama case olmasına rağmen stantta duracaksa zaten arada bir çalacaksın demektir. :)

Öncelikle herkese yorumları için teşekkür ederim, Valla abi ne yalan söyleyeyim odada stantta duruşu bile mutlu ediyor beni o yüzden hardcase içine koymuyorum :) "Ulan bak az kaldı seninle çok eğleneceğiz " diyerek motive oluyorum :)
 
Geri
Üst