Elektro Gitarı ve Amfiyi PC'ye nasıl bağlayabilirim?

Merhabalar, umarım herkesin sağlığı sıhhati yerindedir :) Uzun bir aradan sonra tekrar amatör olarak müzik ile uğraşmaya başladım. Daha önce gitarımı / amfimi bilgisayara bağlayıp kayıt almak gibi bir tecrübem hiç olmadı. Aramama rağmen kendi ekipmanlarım ile bunu nasıl yapabileceğimi bulamadım. Evde ufak çaplı amatör şekilde olması yeterli benim için. Şu an elimde Marshall MG 10 CF amfi var. Bir kulaklık, bir de cd / medya (ne işe yaradığını bilmiyorum) girişi var. Elektro gitarımı amfiye amfiyi de bilgisayara nasıl bağlayabilirim? Hangi aletler gerekir, hangi program kullanmalıyım? Yardımcı olabilecek birileri varsa, şimdiden teşekkür ederim.
 
1. Amfiyi mikrofonlamak.
Ses kartı ve mikrofona ihtiyacın olacak. Ses kartını pc'ye, mikrofonu da ses kartına bağlayıp, mikrofonu amfinin hoparlörün önüne yerleştirmen lazım sesi alması için. Reaper, cubase, fl studio gibi çeşitli programlardan da kayıt alabilirsin.
2. (Guitar Rig, Garagaband vs.) kullanmak.
Amfi mikrofonlamakla hiç uğraşmayayım dersen ses kartına direk gitarı bağlayıp Guitar Rig, Garagaband gibi uygulamalardan amfi modellemeleri, efektler vs. kullanarak kayıt yapabilirsin. (Geçikmesiz ve güzel bir ses almak için İyi bir ses kartı gerektirir.)
3. Usb direct recording özelliği olan Prosesör kullanmak.
Amfi ve ses kartı kullanmadan. Usb ile direk pc'ye kayıt özelliği olan bir prosesör ile de kayıt yapabilirsin. Ses kartına da gerek kalmaz prosesör'ün içinde ses kartı mevcuttur. Pek çok model var araştırma yapıp seçmeniz lazım (Örn. Zoom G3)
 
En masrafsız ve en amatör şekilde bir çözüm daha var. Amfinin kulaklık çıkışından normal ses ara kablosu ile bilgisayarın mikrofon girişini birbirine bağlarsan kayıt alman mümkün. Amfide "line out" olsa biraz daha iyi bir kayıt olabilirdi sanırım ama baktım amfi fotoğraflarında göremedim. Yine de bir ses ara kablosu ile deneyip ona göre diğer seçenekleri değerlendirmek lazım. Yeterli gelmezse kaliteyi artırmak için diğer çözümlere bakabilirsin.
 
Geri
Üst