Kılcal çizikler

Gitar için satılan temizlik/bakım ürünleri var, yüzeysel şeylerde işe yarıyor fakat, derin çizikler varsa olmuyor, ben çoğunu denedim fakat olumlu sonuç alamadım, eğer takıntınız varsa bir luthier’e götürmelisiniz, eskiden çok rahatsızlık duyardım gitarımdaki çiziklerden, dikkat ederdim, ama zamanla daha rahat oldum. hatta relic gitarlara bayılıyorum, kozmetik sorunları dert etmemek lazım, aksine yaşanmışlık hissi, değer yüklüyor gitara :)
 
Bass&Riff arkadaşıma katılıyorum. "Bir şeyler görmüş" gitarlar benim de daha çok hoşuma gidiyor, tabii biraz da gitarın tipi ile alakalı. Çok modern görünümlü gitarlarda hoş durmuyor. Küçük kılcallar için temizlik setleri kullanabilirsin ama sadece birazcık işe yarayacaktır. Onun dışında aşırı rahatsız oluyorsan, çiziğin derinliğine göre tekrar boya, cila, vernik vb. uygulanabilir. Hiç önermesem de...
 
Mesajımı editleyemedim o an acele yazmıştım. Tekrar yazmak zorundayım. İşinde çok iyi olan bir luthier - genel kanı- çoğu fabrika çıkışlı gitarın zaten cilasının çok kalın olduğu için pasta cila ile sıfır gibi yapılabileceğini söylemişti.
 
Geri
Üst