Amplitube 4 vs BiasFx 2vs Guitar Rig 5

Bu yazılımlardan hangisini alacağımla ilgili kararsız kaldım.Hem amfi hem pedal seçeneklerinin bol olduğu bir yazılım istiyorum.Yazılımların farklarının neler olduğunu çok anlayamadım yaptığım araştırmalarda.Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Farklar oldukça net, yaptığın araştırmalara biraz daha vakit ayır bence....
Amplitube 4 oldukça iyi. Pedal da amfi de yeterli miktarda var. Bias ürünleri şu anda en güncel ve çeşitliliği bol olan ve aynı zamanda bence ton olarak da diğerlerinin önünde. Guitar Rig eski jenerasyon kaldı bunların yanında. Daha da istersen GE Labs, Ampkit+, Jamup Pro gibi başka alternatifler de var.
Sonuçta free kısımları oldukça az, hangisine ne kadar para vermeye hazırsın ona bak. Ek özellik ne lazım onu düşün vs ... mesela içinde davulcu olsun mu (amplitube'da var birşeyler, Bias FX'te de xdrummer var), looper olsun mu (ampl içinde kayıt ve playback özelliği var, Bias FX2 içinde parasını verirsen looper var). Bunun gibi.... youtube'da cıncığına kadar incelemiş millet.
Saydıklarımın hepsini kullanıyorum ipad ile. Benim tercihim amfi için Bias Amp. Pedal da olsun dersen Bias FX 2.
 
Hepsi gayet güzel. Aslında aralarında öyle uçurum farklar yok bence. Biraz kişisel tercih ve ne amaçla kullanılacak ona bağlı. Bias kalite olarak ötekilerden biraz önde gibi.
Benim tercihim guitar rig sebebi ise bilgisayarı yormuyor ve gecikme oldukça az oluyor. Bias fx sahnede kullanan çok gördüm ve baya başarılı duyuluyor. Guitar Rig ise daha çok prodüktörlerin kullandığı bir yazılım ki içinde buna yönelik modellemeler var.
Amplitube hakkında pek bir bilgim yok tek diyebilecegim acayip güzel spring reverb modellemesi var :D
 
Seçenekler azaltılmış ama bir dönem uzunca hepsini karşılaştırıp "Overloud th-u" programına karar kılmıştım. İlgili konu gördükçe tavsiye ediyorum. İçinde hem amfi hem pedallar var. Ton olarak bias'a lafım yok, iyidir hoştur ama overloud sert tonları daha iyi geldi bana. Tabii ki tamamen tercih ve beğeni meselesi.
 
Apartman da bunun bi nedeni elbette ama bias amp 2 kullanıyorum ve laney cub 12 r yi satışa koydurttu. Ama sattırmadı :D bunu da söyleyeyim.
Guitar rig çok eski kaldı ve hepsinin çok altında maalesef.
 
Geri
Üst