Neural Dsp Başlığı

Bugün mooer ge250 ve headrush frfr-112 ile bir iki saat geçirme fırsatı bulduk.
Hafta sonu pluginler ile de denemek için zamanım olacak. Özellikle omega amps granophyrie ı merak esiyorum. Bakalım.
 
Fortin namelessden sonra pek de umudum olmayarak granophyrie i denedim. Çok çok iyi. Bakalım bugün yeni plugin ne gelecek.
Bu arada granophyrie için indirim olursa pylaşırsanız çok sevinirim.
 
Fortin namelessden sonra pek de umudum olmayarak granophyrie i denedim. Çok çok iyi. Bakalım bugün yeni plugin ne gelecek.
Bu arada granophyrie için indirim olursa pylaşırsanız çok sevinirim.

Eğer bilgisayarınızda herhangi bir daw mevcutsa burada aynı audio track içinde alt alta nameless ve granophyre’ı açın. Nameless’ın kabin bölümünü kapatııp granophyre’ın sadece equalizer ve kabin bölümünü açın. Mikrofon adet ve konumlarını tercihinize göre seçip yerleştirin. Muhtemelen nameless‘a bakış açınız epey değişecektir.

Nameless’ın kendi kabin ve mikrofon modellemesini ben de çok başarılı bulmadım. Fakat harici IR presetleriyle yada yukarıda anlattığım şekilde kullanınca boyut atlıyor. Tek sıkıntı bilgisayar ortamında standalone modunda bu şekilde plugin’leri birbirine karıştırmak mümkün değil şu anda. Quad cortex buna imkan verecek şekilde tasarlanmıştır diye umuyorum, yoksa hiçbir eğlencesi kalmaz benim için aletin.
 
Nameless’ın süresi dolduğu için bahsettiğiniz şekilde deneme şansım olmayacak. Yalnız granophyre’ı ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Bir indirim filan olur diye bekliyorum.
Bir de yeni plugin açıklanmadı sanırım hala.
 
Nameless’ın süresi dolduğu için bahsettiğiniz şekilde deneme şansım olmayacak. Yalnız granophyre’ı ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Bir indirim filan olur diye bekliyorum.
Bir de yeni plugin açıklanmadı sanırım hala.

Granophyre benim de şahsi favorim, bütün pluginleri denedim ve açık ara en beğendiğim bu oldu. Bir üçüncü alternatifim cali olabilir fakat o da şart değil hani. Bir de evet, cuma günü çıkacaktı yeni plugin fakat bir sebepten sarktı şimdilik.
 
Yeni plugin archtype: cory wong imiş. Hani bana asla gelmez, fakat funk, jazz, blues vs. takılan baltadaşlar pek sevinecek bence. Öte yandan ben fryette, driftwood, dover vb. granophyre kalitesinde bir butik ampli modellemesi daha gelir diye umuyordum. Şimdilik beklemeye devam edeceğiz mecbur.
 
Üstadlar size soru; .... konu Neural değil ama hem konu bu noktaya da epey geldi hem de bu başlık zaten cevap verebilecek insanların en az yarısını barındırıyor.


Alto aktif hoparlörler için ne dersiniz? Neural için de olabilir ama daha ziyade Mooer GE250 var bir tane, onu bağlamayı düşünüyorum. Elimde şu an Roland CM-30 monitor var ama açıkçası o biraz küçük PA system ile studio monitor ile klavye amfisi karışımı bir şey. Üstelik üzerindeki High ve Low ayarı ile FRFR değil izlenimi de bırakıyor bende. Güzel mi güzel ama biraz GAS biraz da açıkçası daha hacimli bir ses beklentisi ...
Yamaha aktif monitörler hem çok pahalı hem de ciddi ağır (kg olarak). Headrush ise resmen Lidya anıt mezarı gibi, eve sokamam o boyda bir cisim. Alto fiyatıyla çok cazip geldi. Kullanan varsa nedir düşüncesi? Bana studio monitor'den daha iyi olur gibi geldi, en azından mlimetrik yerleştirme derdi olmaz.
 
Ben de son zamanlarda bu konuyu araştırıyorum yabancı forumlara da girerek. Genel elde edindiğim izlenim şu şekilde, eğer prosesörü ses kartına bağlayıp oradan da hoparlöre giriyorsanız Low End'i güçlü olan bir studio monitörü daha mantıklı gibi. Bu şekilde yarın bir gün VST'ye dönerseniz de yatırımı önden yapmış oluyorsunuz. Fakat hangi monitör konusu tamamen göreceli, o yüzden deneyerek bass response'u iyi bir şey seçmek lazım bence. Bende Yamaha HS5 var, maalesef mix anlamında mükemmel olmalarına rağmen çalım anlamında kişisel olarak tatmin etmiyor beni.

Ben FRFR'ı alayım provaya sağa sola götüreyim kayıt kuyut işleri ilgi alanımda değil, direkt prosesörü girer çalarım tadında iseniz Alto ve Headrush en çok tavsiye edilen 2 çözüm. Böyle bir durumda da ben Headrush 108 bakardım çünkü sesi ev için bir hayli fazla hacimli olacaktır, boyutları da gayet minimal bence. Thomann'dan sipariş edilebiliyor diye biliyorum Compel'de yok ise.
 
Alto 8 veya 10 inch düşünüyorum. Alto sadece xlr giriş var. 1/4 veya xlr bağlamak sadece gitar çalmak açısından farkeder mi? Yani kayıt kuyut derdim yok, xlr sayesinde interference olmaz gibi bir derdim yok.
 
İsolated olması... ama dediğim gibi günlük hayatta farkı olur mu? Ha şu olur sadece xlr giriş var ama prosesörde xlr out yoksa bağlayamazsın. Mooer GE250 her çıkış var, sanırım bana OK.
 
Bu arada Quad Cortex Thomann'a geliyormuş, şeytan dürtmüyor değil...Ama muhtemelen +1500 Euro civarı olur diye düşünüyorum o zaman gümrük vs sıkıntı olacaktır...
 
Geri
Üst