Ses Kartı Sorunsalı

Öncelikle Herkese Merhabalar,
Kayıt işlerine başlamak isteyen arkadaşların karşılaştığı, Kafalarını yoran ve çözüme ulaşamadıkları bir sorun var. Ben bu insanlara yol göstermek adına bu başlığı açıyorum çünkü bu konuda toplu bir kaynak olmadığından dolayı insanlar araştırırken ayrıntılarda boğulup yollarını kaybediyorlar. Burda amacımız en iyi şu karttır demek olmasın bence çünkü herkese göre bu değişiyor. Bu yüzden aşağıda birbirinin muadili olabilecek ses kartlarını sıralayacağım. siz olsanız hangisi tercih ederdiniz/neden sorusuna cevap vermenizi istiyorum.

1)Roland Rubix 22
Roland.RolandRubix22USBAudioInterface32608.jpg

2)NATIVE INSTRUMENTS KOMPLETE AUDIO 2
native-instruments-komplete-audio-ad2869637.jpeg

3)M-Audio Air 192/6
4)Presonus iTwo
MAUDIO+AIR+192X6-2.JPG
presonus-audiobox-itwo-2.jpg

5)Focusrite Scarlett 2i2 Gen 3
focusrite-scarlett-2i2-gen-3-usb-ses-karti-a7edf4d9871d741be0eb6ded29855127-e13fa514d4302ee6d2...jpg



Tüm bu sıraladıklarımda 2 adet input mevcut ve özellikle insanların burada kafaları karışıyor hepsi aynı gibi hangisini alayım diyorlar. Lütfen bildiklerinizi paylaşın bu sayede hem kendi adıma hem de bu sorunu yaşayan müzisyen kardeşlerimize toplu bir kaynak sunmuş olalım. Sağlıcakla kalın

Not: Piyasada bulunabilecek ürünleri tercih ettim.
 
Açıkçası sıfır veya ikinci el mi alacağım, bütçem ne kadar ile ilgili bir soru bu sadece. Çünkü neredeyse hepsi aynı kalitede ses kartları aynı klasmandalar. Pek farkları yok. Maksimum 1 gömlek roland üstündür o kadar. Bilgisayarda drive ile uğraşmak insanı yorup 'Müzik mi yapacağız yoksa onu mu güncelleyeceğiz' ile uğraştırdığı için 'tak çalıştır' yöntemi ile çalışan ses kartlarını tercih ederdim. Bu kısım bazı bilgisayar kullanıcılarının komiğine bile gidebilir, üzgünüm.
Focusrite kullandım ve bu mantıkla çalışıyor ve bildiğim kadarıyla presonus da o şekilde. Native inst. alınca (sıfır) yanında birçok plug-in geliyor diye biliyorum. Bu bir adım öne taşıyabilir. 48v olmayanı yok bahsetmiyorum bile.
Doğrusuyla yanlışıyla anlatmaya söylemeye çalıştım. Yanlışım varsa affola..
 
Bu kartlar arasından midi giriş-çıkışı olan Presonus ve Roland ama ben tercihimi Steinberg UR22 mk2'den yana kullandım, çünkü midi giriş-çıkış, neutrik girişler ve 5V DC bağlantı ve fiyatı ile tek seçenekti. Ben alalı 2 sene oluyor, şu an alacak olsam UR22C'yi alırdım.
 
Geri
Üst