Laptop ve Onboard Ses Kartı

Merhaba ne zaman gitarla ilgili bir sorunum olsa ilk kapısını çaldığım foruma sonunda üye oldum. Hepinize Merhaba

Elimde kısıtlı imkanlar var ve ses kartı alabilecek durumda değilim. Şu an intel celeron işlemci i, 4gb ram , ekran kartı ise bulunmayan bir Laptopum var. Onboard ses kartları hakkında biraz araştırma yaptım ve pek bir şey elde edemedim.

Alacağım kayıtlara gelirsek; olabildiğince amatör, üzerinde herhangi bir edit yapmayacağım kayıtlar. Sadece backtrack'in üstüne gitar çalacağım. Bazen backtrack bile olmayabilir.

Instagramda arkadaşlarımla paylaşacağım hepsi o kadar. Şu an telefonla kaydediyorum ama takdir edersiniz ki telefon mikrofonu yetersiz kalıyor.

Amfi'm Line6 spider IV, bilgisayarımda sadece 3.5 mm jak girişi var. 6.35 to 3.5 mm dönüştürücüler işime yarar mı? Bir de kullanılması kolay bilgisayarımı da çok yormayacak bir program önerirseniz sevinirim. Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Evet işine yarar, bir dönüştürücü alıp gitarı bilgisayarına bağla, asio4all ve audacity indirip kur, asio4all dan Buffer size i biraz yüksek tut ki çok cızırtı vs. olmasın. Ses gecikmeli olarak bilgisayara gidecektir o yüzden gitarın sesini bilgisayardan dinleme yalnızca kayıt et.

Programların kullanımı için Google dan arama yaparsın, öğrendikçe işleri geliştirirsin zaten.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst