Okumak Cok Mu Zor?

Aslında ben de bu konuya elbette hak veriyorum, ancak gördüğüm kadarı ile bu konular ile en güncel bilgilere sahip olan forum Turkrock.
Ancak, diyelim ki bir gitar almak istiyorum ve forumları geziyorum. 2009 yılına ait bir Turkrock konusu çıkıyor.
Konuda alınır mı, alınmaz mı yazıyor, tartışılıyor. Ama o zamanki döviz ile şu zamanki dövizi karşılaştırıp kararsız kalıyorum.
Eski konulara da mesaj yazdığım oldu, cevap yok.

Özetle, bu konular can sıkıyor olabilir. Ama forum sistemi bu şekilde. Bu sistem engellenirse ortada forum kalmaz ki?
Bence, şöyle yapılabilir, aynı konu yakın zamanda 2. kez açılması yasak olabilir. Üye olduğum bir teknoloji forumunda öyle mesela.
 
Z kuşağından bir birey olarak kesinlikle katılıyorum çok sabırsızız ve özellikle yabancı dilin iyi düzeydeyse öğrenmek istediğin her şeyi çabucak öğrenebilirsin ancak yabancı dilin yoksa türkçe tek güncel kaynak burası. Ama zaten 2 3gün buraya bakılsa yeni başlayacakların %80 sorucağı şeyler soruluyor ben öyle öğrendim. Yeni başlayanlar için sss bölümü yapılabilir işin ehli insanlar tarafından.
 
Z kuşağından bir birey olarak kesinlikle katılıyorum çok sabırsızız ve özellikle yabancı dilin iyi düzeydeyse öğrenmek istediğin her şeyi çabucak öğrenebilirsin ancak yabancı dilin yoksa türkçe tek güncel kaynak burası. Ama zaten 2 3gün buraya bakılsa yeni başlayacakların %80 sorucağı şeyler soruluyor ben öyle öğrendim. Yeni başlayanlar için sss bölümü yapılabilir işin ehli insanlar tarafından.
Ben fikrinize katılmıyorum. Ben de Z kuşağındanım, ancak sabırsız değilim. Yabancı dilim var, çoğu zaman bütün bilgi ihtiyaçlarımı yabancı forumlardan karşılıyorum. Ancak bu forumun ortamını seviyorum, çünkü yabancı forumlarda bu kadar sıcak insanlar bulamıyorum(Turkrock tarzı forumlar için geçerli), yoksa teknoloji için çokça forum var, aynı şekilde bilgisayar hakkında da öyle. Ve bu forumları fazlasıyla kullanıyorum.
 
Ben de Z kuşağındanım, ancak sabırsız değilim. Ben fikrinize katılmıyorum. Yabancı dilim var, çoğu zaman bütün bilgi ihtiyaçlarımı yabancı forumlardan karşılıyorum. Ancak bu forumun ortamını seviyorum, çünkü yabancı forumlarda bu kadar sıcak insanlar bulamıyorum(Turkrock tarzı forumlar için geçerli), yoksa teknoloji için çokça forum var, aynı şekilde bilgisayar hakkında da öyle.
Söylemeye çalıştığım bu değildi ki zaten sizi forumda görüyorum bizim kuşak için örnek teşkil ediyorsunuz ancak banada 2 günde 10 tane aynı soru gelse bende bıkardım.
 
Söylemeye çalıştığım bu değildi ki zaten sizi forumda görüyorum bizim kuşak için örnek teşkil ediyorsunuz ancak banada 2 günde 10 tane aynı soru gelse bende bıkardım.
Kusura bakmayın. Haklısınız. Z kuşağı görünce hop diye atladım. Aynı konular insanı yoruyor, dediğim gibi aynı konulara örnek olarak 2 hafta konu açma yasağı gelebilir. İyi de olur. Eski konu üzerinden devam edilir, ve o konu güncel olur.
someone.jpg
 
Herkese selam
Arkadaşlar hadi bunlar genç bilmiyorlar bizler sabirla onlara öğreteceğiz ya yetişkinler ?
Bu sorun genele yayılmış durumda
İnsanlar ya okuduğunu anlamıyorlar ya da hiç okumuyorlar.
Oturduğumuz sitenin Facebook grubu var bir komşumuz evini satacak ilan vermiş
Her şeyi açık açık yazmış fiyatına kadar...altına 12 yorum gelmis 🙄 kac para ? Peyzaj a bakıyor mu ? Kaçıncı kat. Komsu bir iki tanesine cevap vermiş
Dayanamadım, ilanın ekran görüntüsünü alıp yorumların altına yapıştırdım. Yahu diyerek basladim söylenmeye
Okumuyor musunuz ? Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz ? Cevaplar dikkat etmemişim!

Keza instagram postlari nin altına gelen yorumlar ve daha neler neler... öyle iki ucu pislik bir durum ki,
Cevap verseniz soruların ve isteklerin arka arkası kesilmiyor, cevap vermezseniz ilgisiz oluyorsunuz 🙄

Konuyu dagitmayayim ama bu genel bir sorun. Bizler kendi kendimizi yönetmeyi bilmediğimiz için " yoneticeler" olmak zorunda. Onun için bu forumun yöneticileri bir an önce buraya çeki düzen vermeli.
Hepinize sağlıkli gunler dilerim
 
Konuyla bağlantılı olarak yorum yapmak istedim. aslında bu forum o kadar faydalı ki...bir moderatör olmalı mutlaka. Kullanıcı sayısı o kadar da az değil.

Bence konunun ‘Z’ kuşağıyla ilgisinden ziyade forumları doğru kullanmak okuma alışkanlığından ve biraz da ‘forum adabı’ bilmekten gelir. Ben bundan yıllar önce ilk gitarımı ve amfimi alırken de gelip buradan fikir aldım. Sadece bunlar değil tabi, Ses kartı, preamp, efekt pedalları... Açtığı inceleme başlıkları için özellikle teşekkür ettiğim üyeler oldu. Çünkü bir ürünü deneyimleyen birinin yorumu hayati olabiliyor. Bir de insan öğrendikçe ne kadar az bilgi sahibi olduğunu anlıyor.

Şimdi soru sormak(??!) ve sormak arasında fark var. Ben de bir şey alacaksam sık dokurum. Çok soru soran bir tipimdir bu bakımdan. Özellikle maddi sınırlar zorlanıyorsa ve konu hakkında tam olarak emin değilsen en garanti yolu tercih etmekte fayda var. Piyasadaki en popüler ürünlerin ‘ABİ BU NASILDIR?’ diye sorduktan sonra verilen cevaplardan memnun olmayanlar da var. Bence bu soru sorulan kişiden ziyade kendine de haksızlık. Çünkü orada kişisel tatminler, deneyimler, çok fazla üstelenirse de saygısızlık gibi kavramlar devreye girer. Foruma girip sanki herkes soruları cevaplamak için sırada bekliyormuş gibi konu açmanın pek mantığı yok bence de. Önce yazılmış olanı oku, öğren. okuyup anlamadığını sor aynı başlık altında... kimsenin soru sorma dediği yok ki. Atalaramız ne demiş; ‘bin bilsen de bir bilene danış’. çünkü gerçekten insan ‘biliyorum’ sanıyor ama öyle değil.

Ben karambole açılan soru başlıklarının biteceğini zannetmiyorum, sadece söylemek istediğim, bu tarz sorular için forumun Discord sunucusunun canlı akışının devreye girmesi gerekiyor. İlk kez gelen biri discord sunucusundan faydalanabilmeli ama orada da müzik ile ilgili kişi sayısı yok denecek kadar az anladığım kadarıyla. İnsanlar mecbur buraya yöneliyor.
 
Geri
Üst