Türkiye'de gerçek manada Lambalı pre-power ampli yapılmış.

ben herzaman yaptığım işte yada ürettiğim inşa ettiğim cihazda öncelikle kendim tatmin olmak isterim burda tatminden kastım heryönüyle hiç bir eksiğinin elemanlar vs.. kalitesinin yüksek olmasına gayret ederim.yani bu işi önce zevk için kendi egomu tatmin etmek için yapıyorum sonrasında bu iş para getirir yada getirmez çok umrumda olan bişey değil.ben zevk alamadıktan sonra para kazanmışım sattığım aletten yada tamir ettiğim aletten bana laf gelmiş yaptığın işin hiç bir anlamı yok benim için.

arkadaşın dediği gibi bu işten ekmek yiyen birisi de değilim yani bu işten öle düzenli bir para kazanılmıyor .
 
Ne kadar zaman oldu bilmiyorum ama bir süredir bu sitedeyim. Bütün yazılanları okumaya çalışıyorum. Bu yanılmıyorsam sitedeki ilk yorumum olacak benim. Dayanamadım yazmak istedim.

Öncelikle Presence arkadaşımızın ellerine sağlık diyorum. Uğraşmış yapmış bir ampli.

Türkiye de el yapımına önem verilmediğinden şikayetçiyiz. Presence arkadaşta buna dahil. Presence arkadaşa bir çok kişi bana da yapar mısın diye teklif etmiş ama kendisi hayır bir daha uğraşamam demiş ve bunun için bir çok bahane göstermiş. Parça bulunamıyor falan gibi. Peki nasıl yapıldığını söyler misin demişler. Çok zor karışık bir iş bir daha yapabilir miyim bilmiyorum falan gibi laflar etmiş. Şimdi bu durumda sen nasıl Türkiye'de el yapımına veya butik imalathanelere destek verilmediğini saygı duyulmadığını söylersin ki? Yurtdışında butik imalathaneler işlerine saygı duyuyorlar. Oysa sen yaptığın amplinin üzerine düğmelerin isimlerini bile bıçakla kazıyarak yazmışsın. Bunlar imkansızlıktan kaynaklanan şeyler mi? Bence özensizlikten kaynaklanıyor. Bu durumda da insanlar yabancı mala saldırıyor. Madem sen parça bulmakta zorlanıyorsun ve olaya ticari bakmıyorsun o halde yaptığın cihazın bir şemasını çiz ver millete kendisi yapmaya çalışsın. Bakarsın birileri bu işi gerçek bir üretime döker. Ha şunu da diyebilirsin. Hayır arkadaş ben o kadar uğraştım yaptım projesini vermem. OK saygı duyarız.

Sakın yanlış anlama amacım sana sataşmak değil. Sadece senin de dediğin gibi eleştirmezsek daha iyisini yapamazsın. Ben sadece gelişime yardımcı olmak amacıyla bunları yazdım. Bir de ben mesleğim icabı çok fazla detaycıyım. O yüzden yaptığın o güzelim amplinin üzerine kazıdığın o yazılar hiç olmamış. Biraz daha özenli çalış bence. Ticari olmasa da senin için bir hatıra olacaktır o.

Bir de ben yaptım süper yaptım on numara yaptım ama başkasına yapmam başkasının yapabilmesi için de yardımcı olmam tavırları bir paylaşım sitesinde hoş durmuyor.

Çalışmalarında başarılar dilerim. Sakın bana kızma. Eleştirmezsek daha iyisini yapamazsın...
 
eyv argos kızmadım.

dış görünüşüne herkez takılıyor :D farkındayım ama şöle bir durum var bunu ben kendim için yaptım yani ben işlevselliğe önem veren birisiyim bu yüzdende çok önemsemedim uraşmadım açıkçası önemli olan benim için çıkacak ton sound tu.
o anfiyi yapalı rack tip olanı için söylüyorum 3 seneye yakın oldu ilk zamanlar tabiki bir çok kişiden olum yorum alınca insan ister istemez biraz kendini büyük görebiliyor ama şu anda o derecede değilim pedalını şemalarını vermememin sebebide aylarca uraşıp çözdüğüm modifiye ettiğim bir şemayı başkasına verip beleşe konmasınıda istemiyorum açıkçası yapıcak insanlarında uraşıp bu işi örenmelerini istiyorum ve zaten bu alet yapımı tehlikeli voltajlar yüzünden şemasını versem bile birçok kişi eminimki yapamıyacaktır çünkü parçaları çok çok zor bulunuyor.gel gelelim başkasına yapmak istememin sebebi karışık bir alet tekrar uraşmak kararlı birşekilde çalışır hale getirmeye üşeniyorum yapsam bile para olarak karşılığını verecek insan sayısı çok az olacaktır.buna ek olarakta yine parçaları çok zor bulunuyor çok çeşitli yerlerden parçaları tekrar temin etmek uraştırıyor. bu yüzden yapmak istemiyorum zaten öle aman aman yap diye tekliklerde gelmiyor gelenlere fiyat verdiğimdede oldukça uygun bi fiyat veriyorum ama fiyatı duyanlar vazgeçiyor zaten..tabiki eleştirebilirsiniz eleştiriye açık olmasam neden kalkıp burda yayınlayayım. o açıdan yapılan eleştirilere saygı duyuyorum tabiki yapılan eleştiriler senin yaptığın gibi belli bi saygı çerçevesinde yapıldığı sürece... saygılar sevgiler...
 
Bu işle ciddi olarak ilgilenen, yapabilecek potansiyele sahip birisi için amp şemalarını nette bulmak zaten hiç de büyük bir sorun değil. En ufağından Road King'e kadar herbişeyin şeması var.
 
sonuçta kıyaslamalar sürekli fabrikasyon cihazlarla yapılıyor. onların fiyatı baz alınıyor. onların tipleri baz alınıyor ve bence çok da yanlış yapılıyor. bir pedaldan 3 tane yapmakla 30bin tane yapmak arasında dağlar kadar fark var.

presence günlüğü 1 dolardan bir çinli adam çalıştırsa bambaşka fiyatlar çıkar karşınıza.
büyük firmaların yaptıkları iş budur.
o yüzden ister türk malı olsun ister meksika malı olsun, fabrikasyon ile el yapımı arasında dağlar denizler kadar fark vardır. kıyaslama yapmak çok yanlış olur.
 
SOBA hakkında

selam,

SOBA denilen cihaz Ibanez Valbee'nin küçük modifikasyonları saymazsak birebir taklitidir ve hoparlörü de yoktur. Valbee 300$ civarındadır ve combo bir amplidir. Esat Demir'in 'kutuladığı' cihaz preamplisinden powerına kadar bu amplidir.

saygılarımla arzederim.
 
Birader, isim soyad vererek adamı teşhir ediyorsun. Kopyacı sahtekar muamelesi yapıyorsun. Ortaya laf atıyorsun. Aç SOBA denen aleti ve Valbee yi, Koy fotoğraflarını yanyana. Sonra yorumunu yap da görelim hepberaber. Aynıysa devreler, tasarım, dizayn o zaman eyvallah.

1 tane mesaj atmışsın foruma bu da Esat Demir ( her kimse ) ile ilgili.

Ben de Ay'a ilk adım atan astronotum. Hatta Titanik batarken kurtulanlardan biriyim. Bir de 11 Eylül'de ikiz kulelere giren uçağın pilotuydum.
 
bilmesek yazmayız

aç içlerini bak ... preampli katı da Presence'nin dediği gibi transistorlu. bi şey biliyoruz da yazıyoruz. İlla almak istiyorsan al tabii 500 euro verip. Ama aldıktan sonra içini açıp bi bak..:)
 
Birşey bilmiyorsun demiyorum sana. Biliyor olabilirsin.
Ayrıca almak istediğimi nerden çıkardın onu anlamadım?

Birileri ile ilgili bir iddian var ise bunu insanlara göster de herkes anlasın ne olduğunu. Öyle aç bak demek kolay :)
 
Valbee var bende. varsa Soba almış olan yada alacak açarız bakarız kardeşim. Biz de bu ülkede güzel şeyler yapılsın istiyoruz ama ya uyanıklık? Zaten etraf onlarla dolu...Benim şu an yaptığım bir tohum atmak. Görüyorum ki bir sürü ilgilenen var. Nasıl olsa bu ipucundan sonra yakında çözülür mesele ve gerçek herşeyi kapsar.

Bu arada Valbee hoş bir ampli....:)
 
SOBA hakkında

selam,

SOBA denilen cihaz Ibanez Valbee'nin küçük modifikasyonları saymazsak birebir taklitidir ve hoparlörü de yoktur. Valbee 300$ civarındadır ve combo bir amplidir. Esat Demir'in 'kutuladığı' cihaz preamplisinden powerına kadar bu amplidir.

saygılarımla arzederim.

TeslaMachine, Duyduğuma göre sonunda seninde bir SOBA combo amplin olmuş.Güle güle kullan.
 
Arkadas, biz yaban ellerinin bir cogumuzun agzinin suyu aktigi "sozde" guzel medeniyetini birakir ulkeye bir seyler katmak icin aziz ve muhterem Turk milleti icin geliriz, bir de bakariz ki adamin biri kopya dahi olsa (ki sanmiyorum), bir seyler yapmaya calismis hem de o hepimizin gunde bes ogun sovdugu "imkansizliklar" ulkesinde...Takdir etmek soyle dursun, hemen atlarsiniz adamin ustune, kesin soylerdir, kesin boyledir diye. Dur yiyenim hele bir soluklan yahu!

Bugun jackson, ibanez, peavey v.s bir amfi gitar yapinca sapinda, ustunde v,s o marka yazdigi icin "gurur ve guvenle" kullaniyorsun ve icini acip bakma gibi cinliklerde bulunmuyorsun ama is bir Turk tarafindan yapilinca hemen elestiriyorsun. Boyle tiplerin bir cogu, o hayrani oldugu ama bir kere gitmemis, orada yasamamis olduklari ulkelere gittiklerinde de, ezikliklerinden oturup bir bardak kahve bile icemezler ya da haklari tehlikeye dusunce, veya haksizliklara ugradiklarinda birak elestirmeyi, sefil bir asagilik kompleksiyle sesini bile cikaramazlar. Biz bunlari biliyoruz, goruyoruz, duyuyoruz. O hayalini kurduklari bati medeniyetlerde de seyler pek ala elestirilir ama burada bazilarinin yaptigi gibi degil; once TEBRIK EDEREK sonra elestirerek.

Ondan sonra Tr'de bir seyler yapilmiyor v.s bir suru kuru laf. Sorsan baksan, fis almasam kaca olur tiplerdir bunlar, ya da onu birak yurt disindan amfi-gitari gumruksuz sokmak icin turlu turlu hinlik yapar. Bu ulkede Ataturk'den bile nefret edebilirsin ama once samimi ol ne olur. Soylediklerinle yaptiklarin celismesin. Dogruya dogru demeyi erdem say. Yesil sermayeye cigliklarla saldiriyorken israil amerika ya da yunanlarin bankalarindaki hesabini kapat once! Ben bu Beyefendinin yaptigi amfilerden bir tane edinmek istiyorum, benimle ozelden iletisime geciniz lutfen.
 
Geri
Üst