Bias Fx2 vs Bias Amp2

Öncelikle merhabalar herkese. İnternetten uzun araştırmalarım sonucu amfi almak yerine ses kartı alıp amfi modelleme programlarını kullanmak cazip geldi. Ses kartını aldım fakat hangi amfi modelleme programını kullansam bi türlü emin olamadım. Birkaç kişiye sorduğumda Bias fx2 yi önerdiler. Araştırdığımda Bias Amp2 diye bi şey de var sitede. İkisinin arasındaki farkı tam olarak anlayamadım bilgilendirirseniz sevinirim. Bir de seçimimi Bias'tan yana mı, yoksa gutiar rig 5 veya amplitube 4 veya daha başka programlardan yana mı kullanayım ?
 
Özellikle Guitar Rig 5 çok çok eskide kaldı. Amplitube daha iyidir ama bu sanal modelleme işlerine giriş kapısı Bias ile açılır. Amp uygulamasında amfinin transformer'ına kadar ayarlama imkan verir. FX ise adı üstünde belli amfiler üstüne efekt uygulamasıdır. Her ikisinin de demo sürümlerini indirip deneyebilirsin. Kaçak göçek yolları da var elbet. STL Tones (kaçak göçeği mevcut) veya Neural DSP ürünlerine de bakmanı tavsiye ederim.
 
Bias Amp sadece amfi .... FX ve FX 2 ise full düzenek. Yani içinde amfi de var hatta güzel yanı istersen Bias Amp'te kurduğun amfiyi taşıyabiliyorsun.
FX içindeki amfiler basit olarak amfi kontrol paneli ile sınırlı, Amp içinde ise lambasından tut, bias ayarına kadar bin tane özelleştirme yapabiliyorsun.
Çatır çatır amfi tonu yeter, efektlerle başkası oynasın diyorsan Amp yeter ama ben anlamam o kadar detaydan komple çözüm olsun dersen FX.
Yani bu işin tek cevabı yok.
 
Bias amp2 kullanıyorum, gitar için yeterli olacağını sanmam (amfilerin lambaları dahil tüm ayarları gitar için denedim bana yetmedi). Bas gitar için yeterli oluyor mesela. Güzel amfi simülasyonları var. Bias fx2 tümden hepsini içeriyor diyorlar ama gitar için daha fazla araştırırken overloud th-u'da karar kıldım. bias ile ikisini devamlı karşılaştırdım, En azından bir ona da bakın derim. Eskiden amplitube ya da guitar rig denedim. Eski versiyonlarını geliştirmişlerdi ama özellikle sert distortion tonlarını hiçbiri veremiyor. En son kuassa amfi üzerine çeşitli efektlerle bir ton yakalabilmiştim. Ondan biraz daha gelişmiş halini overloud'da buldum. Bias Fx2 direkt denemedim ama amp2'nin üzerine efektler haricinde bir sert ton kattıklarını düşünmediğim için overloud daha iyi geldi. Gitar tonunu program üzerinden ayarlamak baya çetrefil bir iş. Öyle seçtim oldu ile ortalama bir ton oluyor. Konu hakkında baya deneme yanılma yapmak lazım, zaten bir tarafı tamamen keyfi zevklere göre belirleniyor. Beğendiğin tonu bulana kadar kurcalamaya devam et. Emin olana kadar uğraşmak gerekiyor. Zamanla zaten bir üst versiyonları daha iyi tonlar gelecek, o zamana kadar idare eder.
 
Geri
Üst