Yetenek Sınavı Hk. Tavsiye

Merhabalar saygı değer abilerim ve arkadaşlarım.Size bir konu hakkında danışmak üzre bu başlığı açma gereksinimi hisettim.

Takriben 2 ay sonra Müzik Öğretmenliği için yetenek sınavına gireceğim.Sınavda:
-2 ses, 3ses, 4ses.
-Ezgi tekrarı
-Ritim tekrarı
-2 eser söylemem
-2 eser çalmam
İsteniyor.

Size danışmak istediğim noktalar, çalma ve söyleme konuları.Derdimi şöyle izah etmeye çalışayım abilerim.Uzun zamandır elektro gitar çaldığımdan dolayı elime baya bir süre klasik gitar almadım.Şimdi ise eserlerin birisinin, klasik olma koşulu olduğundan mütevellit "Erik Satie Gnossienne No.1" çalmaya karar verdim.Lakin klasik gitar tekniğine uzak kaldığımı belirtiyim.Şarkının çok zor bir yanı yok, yani şimdilik çalışmaya başladığım kadarıyla...Cover videolarını izlediğimde de klasik gitarın tekniklerine has zor metodlar yok gibi.Ve kütük gibi bir sorunum var...Penayla çalmaya o kadar alıştımki, sağ el serçe ve yüzük parmağı resmen işlevini kaybetti.Tembelleştiler.Sağ el baş parmak, işaret ve orta parmağımla çalıyorum.Bana genel olarak klasik gitar ve bu eser hakkında önerebileceğiniz tavsiyeleriniz var mıdır acaba abilerim?

Ayrıca söylemek için eser seçme konusunda zorlanıyorum.Sesimin karakterine dair teorik kavramlarla açıklayabileceğim bir bilgim yok.Sadece bir şarkıyı tanıdıktan sonra (eğer söylemekte zorlanmayacağım bir tonda ise) kolaylıkla tondan çıkmadan, detone olmadan söyleyebiliyorum.Bu süreçte 2 tane tsm/thm eser seçmem lazım.Babamın, 30 yıllık bir bağlama geçmişi olmasına rağmen kendisiyle özel bi sebepten ötürü iletişim kuramıyorum bu aralar.Bana önerebileceğiniz, söylemesi ve akılda tutması kolay tsm/thm eserler var mıdır abilerim?

Buraya kadar okuyup zaman ayıran herkese şimdiden bir teşekkürü borç bilirim.Teşekkürler :) .
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tuh be. Cok gec gordum konuyu, ne yaptin bari durum nedir?
Selamlar abi iyi niyetiniz yeter :) . Memurluğun benim için uygun olmadığını düşündüğüm için yetenek sınavlarından önceki hafta, müzik öğretmenliğinden vazgeçtim. Sınava girdim ama çalmak istediğim eserlere bile sınav sabahı 20 dakika bakarak girdim 😅. Velhasıl tabii geçer not alamadım.

Ama girmek isteyecek arkadaşlara, heyecanlanmamaları için bol bol çalışmalarını öneririm. Baya ciddi bir ortam vardı sınav esnasında. Sınavlara itiraz için sınavlar kaydediliyor, ve 5 tane prof. tarafından oylanıyor. Böyle bir ortama girmeye hazırlıklı olmalarını öneririm. Şahsen bir tık daha samimi bir ortam bekliyordum.
 
Geri
Üst