Kendinize yakın hissettiğiniz sanatçılar ?

Merhabalar aklıma gelen ilginç bir soru oldu bu aslında :)
Mesela bir şarkı dinliyorsunuz ve kişiyi tanımadan sadece müziğinden davranışlarından vb kendinize yakın hissettiğiniz kişiler kimdir ?

Mesela Ben
  1. Maroon 5 grubunu sugar klibinden sonra kendime çok yakın hissettim.
  2. Macklemore otobüste insanlara konser verdiğinde yine aynı şekilde çok sempatik ve kendime yakın hissetmiştim.
  3. Bruno Mars - ı wanna marry you şarkısına yapılan "proposal" ya da ne denir teklifler sonrası çok sevdim.
  4. Andy Timmonsun ayaklarıyla gitar çalan kişiyle birlikte çalması onun insanlığına dair beni çok kendine yakınlaştırdı.
  5. Toto Africa şarkısı ile gruptaki herkesi "chuck" dizisi etkisiyle acayip samimi kendime yakın hissettim :)
Siz kimleri sadece şarkılarıyla hareketleriyle kendinize yakın hissediyorsunuz ?
 
Madde madde gideyim ben de;

1- The Doors'un dört kaydı benzersiz şeyler hissettiriyor bana: The Crystal Ship - Live at Matrix, The End ve When The Music's Over - Live at Isle of Wight Fest, I Will Never Be Untrue Live at Aquarius.
2- Peach Pit grubunun Tommy's Party şarkısının Audiotree Live versiyonunda vokal girerken başta bir sesi çıkmıyor, nedense çok samimi hissettirmişti bu bana. Ha bir de yine vokallerinin konserde Alrighty Aphrodite çaldıkları sırada yaptığı stage dive.
3- Alexandra Savior'ın Paste Studio kaydındaki saçma sapan hâl-tavırları. Benim nezdimde bir kediye en yakın şarkıcı olabilir kendisi.
4- Radiohead. Thom Yorke çok tuhaf biri, geçmişte ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde çalışmışlığı var, hastalar çok severmiş onu. O da paranoid şizofreni hastalarıyla konuşmaktan ayrı bir keyif alırmış.
5- Roger Waters. 2013 İstanbul konseri ve biraz da The Gunner's Dream'den dolayı.
6- Deniz Tekin. Ben Bugün Ülkemden Gitmek İstedim başlıklı, her yerinden duruluk akan şarkısı çok etkilemişti beni. Bir de "Gelir miyim" şarkısında "Nah gelirim" adlı her yerinden bilgelik ve yaşanmışlık akan sözleri.

Biraz daha var fakat "over-anket" yapmak istemediğimden bende kalsın...
 
En sevdiğim, en saygı duyduğum, en hayranı olduğum değil fakat...

Benim için Yavuz Çetin bir numarada yer alır.Kendisini abimmiş gibi hissederim.Ne zaman onun hakkında bir şey okusam ya da şarkılarını dinlesem, onu sanki abimmiş gibi hisseder ve tanırım.

Belki yaşanmışlıklarından dolayı olabilir şarkılarının çoğunda aşk ve ilişki temsını işlesede çoğu şarkıda kendimden bir pay bulurum.Kendim için bir mekan bulurum şarkılarında.
 
1 Slash.
2 Hakan Utangaç.
3 Dave Mustaine
4 Robert Plant
5 Jimy Page
6 Barış Akarsu
.
.
.

Bu böyle devam eder saysak oyuzden ben saymakla uğraşmayıp genelde hissetmek istiyorum haytı ve müziği. Ama her nekadar mutlu olsamda istisnasız hayatın kısalığı ve hızlılığı yaşlanma duydusu beni kemirip bitiriyor.
 
Geri
Üst