ses kartı bağlanması ile ilgili(araştırdığım halde bulamadım)

herkese merhabalar iyi forumlar. pek bilgim olmadığı için ve öğrenemediğim için soruyorum.
Behringer UM2 Ev Kayıt için XENYX PreAmfili Harici Ses Kartı
örneğin şöyle basit bir ses kartı alsak. bunu amfi gitar bilgisayar üçlemesi şeklinde bağlayabilir miyiz?
yani videolarda hep şu var; mikrofon ile amfiden gelen sesi kayıt alıyorlar.
fakat ben sadece kulaklıktan duymak istiyorum. yani amfiyi ses kartına bağlayabilir miyim?
herkes mikrofona bağlıyor o yüzden soruyorum.
bu aletleri birbirine bağlama olayını pek anlayamadım doğrusu.
 
Amfi mikrofonlanmasının temel amaç ve işleyişini, ayrıca amfilerin çalışma prensip ve alternatif düzenlerini yeterince araştırmamışsınız bence. Bu işlem için amfinizin üstünde bir line-out olması gerekir. Ancak line-outtan çıkışta da ya dahili bir kabin simülasyonu ya da bunu gerçekleştiren bir IR Loader VST bulunması lazım. Sizin için iş, sadece kulaklıktan duyayım noktasında meşakkatli hale geliyor. Amfinizde genelde bir kanal volume bir de master volume bulunur. Kanal volume knobu preamp katını kontrol ederken master volume poweramp katını kontrol eder.

İlk alternatif olarak, Blackstar HT-20 gibi, amfiniz line-outu olan bir modelse; preamp müdahalesi görmüş bir sinyali, ek bileşenler yardımıyla poweramp ve kabin simülasyonlarına maruz bırakarak duyabilirsiniz. Kimi modellerde line-outa girildiğinde poweramp pasif hale geçebiliyor, bu da istediğiniz sessizliği sağlayabilir.

İkinci alternatif, eğer line-out yoksa, doğrudan kabine iletilen çıkışı bir load-boxa yönlendirip, kabini sürecek gücü ısıya çevirecek bir sistemle yükü boşaltıp, sadece kabin simülasyonu (IR Loader) ile sinyal zincirinizi tamamlayabilirsiniz. Ancak bu noktada çalışma prensibine çok hakim olmalısınız. Load-boxın kullanım amacı, eksikliğinde yaşanabilecek ölüme varabilen tehlikeler gibi konuları iyi araştırın derim.

Üçüncü yol olarak, bu ikisine de sahip olmayan daha az çıkışlı, bileşenli bir amfiniz vardır. FX Loop returnünü ses kartınıza girip, yine ilk alternatifteki gibi bir power + kabin simülasyonuna yönelebilirsiniz.

Ama tüm bunları alt alta düşününce, zaten kabin işi her senaryoda dijital bir müdahaleye ihtiyaç duyacaktır. Bu noktada da düzgün bir dijital amfi modellemesi uygulaması veya prosesör kullanıldığında tüm yapmak istediğiniz işi çok daha ucuz ve kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz. Eğer elinizde MG15 gibi bir amfi varsa da, uğraştığınıza değmeyecektir asla. Tonundan asla vazgeçemeyeceğiniz sağlam bir amfiyi de ne kendi power ampi olmadan kullanmak istersiniz ne de UM2 gibi giriş segmenti bir ses kartı üzerinden tatmin edici tonlar almayı umarak kullanmak istersiniz diye düşünüyorum.

Bu nedenle insanlar ya ciddi amfileri doğrudan mikrofonlayarak kullanıyor, tüm zinciri analog bir şekilde sağlamak için, ya da tamamen dijital tabanlı VSTler veya Kemper, Axe ya da daha ucuz muadilleri ile elde etmek istediğiniz düzeni kuruyorlar.
 
Geri
Üst